آنچه باید در مورد حساسیت به شیر و ماست بدانید


بسیاری از مردم به شیر حساسیت دارند. از آنجا که ماست نیز از شیر تخمیر شده تهیه می شود ، برخی از افرادی که ماست می خورند نیز ممکن است به شیر یا لاکتوز حساسیت داشته باشند.

حساسیت به شیر یکی از شایع ترین آلرژی های غذایی در کودکان است. حساسیت به ماست در اصل به معنی حساسیت به محصولات لبنی است زیرا ماست از تخمیر شیر با باکتری موجود در ماست تهیه می شود.

با این حال ، گاهی اوقات علائم عدم تحمل لاکتوز ممکن است پس از مصرف محصولات لبنی ظاهر شود. هر فردی که علائم مربوط به آلرژی غذایی را تجربه می کند ، باید برای درمان با پزشک مشورت کند.

در این مقاله ، علل ، علائم ، روش های درمانی و خطرات آلرژی به شیر ، ماست و لاکتوز را بررسی می کنیم.

حساسیت به شیر و ماست چیست؟

حساسیت به شیر گاو یا سایر محصولات تهیه شده از آن در نوزادان و کودکان شایع است. این حساسیت در 2.5 درصد از کودکان زیر سه سال مشاهده می شود. اگرچه حساسیت به شیر معمولاً با افزایش سن برطرف می شود ، اما این مشکل می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه یابد.

اگر نوزاد به شیر تازه حساسیت دارد اما به شیر گرم حساسیت ندارد ، به احتمال زیاد به زودی حساسیت خود را به طور کامل از دست می دهد.

از سوی دیگر ، اگر شیر گاو آنتی بادی زیادی در بدن او تولید کند ، این حساسیت می تواند ادامه یابد. پزشک شما می تواند آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان آنتی بادی ها انجام دهد و پیش بینی کند که آیا حساسیت از بین می رود یا ادامه پیدا می کند. یک متخصص آلرژی همچنین ممکن است یک آزمایش شفاهی در مطب کودک انجام دهد تا ببیند آیا حساسیت برطرف شده است یا خیر.

حساسیت به شیر واکنش بدن به پروتئین های موجود در آن است. وقتی فردی به شیر حساسیت دارد ، پروتئین موجود در شیر به ایمونوگلوبولین (IgE) او متصل می شود. سیستم ایمنی بدن آن را تهدیدی برای سلامتی بدن می داند که منجر به واکنش آلرژیک می شود.

همچنین بخوانید: تاثیر ورزش بر شیر مادر

منشأ غیر منتظره

بسیاری از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند به شیر حیوانات دیگر مانند بز و گوسفند نیز حساسیت دارند. علاوه بر این ، پروتئین شیر را می توان در محصولات دیگر یافت. پسندیدن:

  • ماهی تن؛
  • سس؛
  • گوشت های فرآوری شده ؛
  • آدامس؛
  • نوشیدنی بدنسازی و انرژی زا.

طبق قانون برچسب گذاری حساسیت ها و حمایت از مصرف کنندگان که در سال 2014 تصویب شد ، در صورت استفاده از شیر یا پروتئین های شیر در تولید محصولات ، این موضوع باید روی برچسب محصول قید شود.

با این حال ، این قانون در مورد محصولاتی که حاوی مقدار کمی شیر یا پروتئین شیر هستند اعمال نمی شود ، زیرا دستگاه تولید شیر یا محصولات آن با سایر محصولات مشترک است.

در نتیجه ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید در استفاده از محصولات جدید که ممکن است واکنش پذیر باشند ، احتیاط کنند.

علامت:

علائم حساسیت به شیر می تواند خفیف یا شدید و گاهی اوقات تهدید کننده زندگی باشد. این علائم معمولاً دو ساعت پس از نوشیدن شیر ظاهر می شود و موارد زیر را شامل می شود:

  • کهیر و خارش ؛
  • درد شکم ؛
  • درد شکم ؛
  • اسهال

شیر گاو می تواند حساسیت جدی تری به نام آنافیلاکسی ایجاد کند. علائم بیماری می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و به سرعت پیشرفت کند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تنگی نفس یا مشکل در صحبت کردن ؛
  • گلو درد؛
  • حالت تهوع؛
  • سرگیجه ؛
  • احساس ضعف ؛
  • تپش قلب؛
  • فشار خون پایین.

هر کودک یا بزرگسالی با این علائم باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

همچنین بخوانید: علائم و درمان آلرژی غذایی

رفتار

بهترین راه برای کنترل آلرژی به شیر ، اجتناب از محصولات لبنی است. این محصولات شامل موارد زیر است:

  • شیر حیوانات ؛
  • کشک؛
  • پنیر دسی ؛
  • کره ؛
  • بستنی.

پزشک شما ممکن است داروهایی مانند آنتی هیستامین ها ، دیفن هیدرامین یا ستیریزین هیدروکلراید را برای افرادی که دارای آلرژی خفیف هستند تجویز کند.

حساسیت شدید به شیر که منجر به آنافیلاکسی می شود نیاز به درمان سریع با اپی نفرین دارد. پزشک به شما توصیه می کند که همیشه یک تزریق کننده خودکار اپی نفرین همراه داشته باشید و در صورت بروز علائم آنافیلاکسی خود را درمان کنید.

در سال 2020 ، سازمان غذا و دارو هشدار ایمنی را صادر کرد تا به مردم هشدار دهد که تزریق کننده خودکار اپی نفرین (به نام اپیپنیک ، اپی پنوژنیک و اپیپنوژنیک) ممکن است به درستی کار نکند. این می تواند از دریافت درمانی که می تواند جان او را در شرایط اضطراری نجات دهد ، جلوگیری کند.

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز با حساسیت به شیر متفاوت است. حساسیت به شیر در نتیجه واکنش به پروتئین در بدن ایجاد می شود ، اما روده کوچک افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز به اندازه کافی لاکتاز ترشح نمی کند. لاکتاز آنزیمی است که قند شیر یا لاکتوز را تجزیه می کند.

همچنین ، افرادی که به شیر حساسیت دارند باید از همه محصولات لبنی اجتناب کنند ، اما افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ممکن است کلسیم مورد نیاز خود را دریافت نکنند و ماست کمک می کند.

همچنین بخوانید: آیا لبنیات بهترین منبع کلسیم برای استخوان های شما است؟

علائم

لاکتوز هضم نشده به روده بزرگ می رسد و در آنجا تخمیر می شود. علائم عدم تحمل لاکتوز به شرح زیر است:

  • تورم؛
  • اسهال ؛
  • تشکیل گاز در معده ؛
  • درد شکم.

دلایل

آلرژی می تواند ژنتیکی باشد یا می تواند ناشی از آلرژی ثانویه باشد. پسندیدن:

  • بیماری کرون؛
  • بیماری سلیاک ؛
  • پرتودرمانی ؛
  • داروهای خاص ؛
  • تولد زودرس.

عدم تحمل لاکتوز طیفی است. برخی افراد محصولات لبنی را بهتر از دیگران تحمل می کنند. تحقیقات نشان می دهد که برخی افراد می توانند روزانه تا 12 گرم لاکتوز (مقدار لاکتوز در یک لیوان شیر) را بدون هیچ علامتی مصرف کنند.

به گفته موسسه ملی دیابت و کلیه و گوارش آمریکا ، عدم تحمل لاکتوز در افراد اروپایی یا اروپایی کمتر رایج است. آنها می گویند آمریکایی ها از نژادها و قومیت های زیر در هضم لاکتوز مشکل بیشتری دارند:

  • اسپانیایی زبان ؛
  • لاتین ؛
  • آسیایی آمریکایی ؛
  • سرخپوست آمریکایی ؛
  • آفریقایی آمریکایی.

جایگزین

برخی از افرادی که به لاکتوز حساسیت ندارند ممکن است به محصولات کم لاکتوز مانند ماست و پنیر خشک حساسیت نداشته باشند.

تصفیه ماست یونانی آب پنیر را در طول فرآوری حذف می کند. این باعث کاهش محصول لاکتوز می شود. همچنین بافت سفت تری از پنیر ایجاد می کند.

در مقاله ای در سال 2018 در مورد انواع مختلف ماست آمده است که ماست یونانی کمترین میزان قند را در ماست دارد و 80 درصد این قند از لاکتوز تشکیل شده است. در نتیجه ، ماست یونانی می تواند گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد.

رفتار

افراد حساس باید در مورد کاهش لاکتوز در رژیم غذایی خود با پزشک یا متخصص خود مشورت کنند. متخصص تغذیه ممکن است قرص های جایگزین لاکتاز تجویز کند.

جایگزین لبنیات

اکثر فروشگاه های مواد غذایی گزینه های زیادی برای شیر گاو و فرآورده های موجود در آن دارند. مردم می توانند کره ، مارگارین ، شیر ، ماست و پنیر گیاهی را بدون لبنیات خریداری کنند.

به تشخیص دامپزشک ، ممکن است لازم باشد از شیر حیوانات دیگر مانند بزها که واکنش مشابهی دارند ، اجتناب کنید.

در ایالات متحده ، اگر این محصول حاوی شیر باشد ، در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر شده است. مردم باید این لیست ها را با دقت بخوانند و از مواردی که می توانند باعث ایجاد حساسیت شوند ، مانند پروتئین شیر ، کازئین و لاکتوفرین آگاه باشند ، که در نگاه اول ممکن است مشکلی به نظر نرسد.

دیدگاهتان را بنویسید