آگاهی تغذیه ای: اصول آگاهانه غذا خوردن


خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز می کند. اصول آگاهی تغذیه ای و مزایای آگاهانه غذا خوردن را بخوانید.

تغذیه آگاهانه یکی از راه های ایجاد رابطه سالم با غذا است. ترویج تفکر مثبت و تشخیص و احترام به گرسنگی از جمله اصول این روش است.

ایولین تریبول و آلیس راش متخصصان تغذیه ای بودند که برای اولین بار در کتاب تغذیه آگاهانه: رویکردی انقلابی در رژیم غذایی از اصطلاح خوردن بصری استفاده کردند.

با این حال ، باید بدانید که این دو نفر اولین کسانی نبودند که اصول این روش را آموزش دادند.

با تاسیس کوه سبز در سال 1973 ، تلما ویلر بر جامعه ای بدون رژیم غذایی و عادات پایدار برای سلامت طولانی مدت تأکید کرد.

چند سال بعد ، سوزی اوئرباخ در کتابی به نام چاقی ، یک مشکل فمینیستی ، نحوه رژیم گرفتن و رفع اضطراب غذایی را توضیح داد.

همچنین در سال 1982 ، شاعری به نام جانین روت کتابی در مورد تغذیه آگاهانه منتشر کرد.

ریشه های تغذیه آگاهانه مشخص نیست ، اما پیام اصلی آن ضد رژیم گرفتن ، ایجاد تصویر بدن سالم ، ایجاد صلح با غذا و گوش دادن به بدن است.

رژیم غذایی غذاها را به عنوان خوب یا بد برچسب گذاری می کند. اما تغذیه آگاهانه بر احترام به اشتها و تمرکز بر مناسب بودن غذا برای سلامت جسمی و روانی پایدار تأکید می کند.

این مقاله اصول تغذیه آگاهانه و نحوه شروع کار را بررسی می کند. همچنین مزایا و خطرات استفاده از این روش را شرح می دهد.

همچنین بخوانید:

تغذیه چیست و چرا اهمیت دارد؟ (کلیک)

آگاهی از تغذیه چیست؟

به گفته Tribowl & Rush ، در تغذیه آگاهانه باید به علائم گرسنگی توجه کرد و بدون احساس گناه ، تغذیه مورد نظر را خورد. در این روش ، او از غذا خوردن لذت می برد ، به نشانه های گرسنگی احترام می گذارد و سیری را می توان تشخیص داد.

در حالت ایده آل ، این روند طبیعی است. با این حال ، این روند برای برخی از افراد (از جمله افرادی که سالها رژیم گرفته اند) دور از ذهن است.

در حقیقت ، سالها محدودیت خوردن ، استفاده از غذا برای مقابله با احساسات منفی و وسواس در غذاهای سالم دلایلی برای مبارزه با خوردن آگاهانه است.

به گفته Tribowl & Rush ، کودکان نوپا نمونه خوبی از تغذیه آگاهانه هستند. به این ترتیب ، مردم یک نگاه ساده به غذا دارند.

با استفاده از این روش ، می توانید با ایجاد اعتماد در سیگنال های طبیعی گرسنگی و سیری ، ارتباط قوی تری با بدن خود برقرار کنید.

همچنین بخوانید:

نکات تغذیه ای برای افزایش طول عمر و سلامتی (کلیک کنید)

10 اصل کلیدی آگاهی از تغذیه

برای پیشبرد تغذیه آگاهانه ، 10 اصل کلیدی را باید در نظر گرفت. تریبول و راش در کتاب خود به این موارد اشاره کرده و آن را در نسخه های بعدی به روز کرده اند.

صلح با غذا

غذا دشمن نیست.

غذا نباید ممنوع تلقی شود. البته استثنائاتی نیز وجود دارد که باید حساسیت یا عدم تحمل غذایی را در نظر گرفت.

مصرف بی قید و شرط غذا از هوس های کنترل نشده ، احساس محرومیت و میل به پرخوری جلوگیری می کند.

طرز فکر قبلی در مورد حکومت را حذف کنید

پیروان این رژیم به طور مداوم از غذا و تأثیر آن بر بدن آگاه هستند. در رژیم غذایی ، غذاها به دلیل طرز فکر سالم تر و خاص تر فیلتر می شوند.

رژیم غذایی به ویژه برای طول عمر مضر است.

افرادی که رژیم غذایی را دنبال می کنند ، غذای خود را بر اساس طرز فکر خود انتخاب می کنند و به عواملی مانند گرسنگی ، شهوت و خواسته های بدن توجه نمی کنند.

تغذیه آگاهانه مراقب همه این موارد است.

چالش پلیس غذا

داشتن ذهنیت پلیس غذا به معنای اخلاقی تر کردن غذا است. در واقع مردم غذای سالم را خوب و غذای ناسالم را بد می دانند.

این باورها درست نیستند و با پرورش آگاهانه به چالش کشیده می شوند.

افتخار گرسنگی

محدود کردن غذا منجر به پرخوری می شود. آنها از کربوهیدرات ها ، پروتئین ها و چربی ها در تغذیه آگاهانه استفاده می کنند تا از میزان کافی کالری راضی باشند.

این ممکن است برای برخی از افراد دشوار باشد ، اما هدف افزایش آگاهی از تشخیص گرسنگی و سیری است.

لطفا با احساسات خود کنار بیایید

گاهی اوقات افراد برای مقابله با احساسات ناراحت کننده یا چالش برانگیز غذا می خورند. به این می گویند پرورش عاطفی.

در این نظریه ، روشهای مختلفی برای مقابله با احساسات پیشنهاد شده است. این موارد شامل نوشتن وقایع روز ، راه رفتن و تماس با یک دوست یا بستگان است.

علاوه بر این ، مراجعه به درمانگر برای یافتن منابع مشکل و یادگیری تکنیک های مقابله موثر بسیار مهم است.

عامل رضایت را بیابید

غذا باید رضایت بخش باشد.

با خوردن یک وعده غذایی لذیذ در فضایی دوستانه احساس رضایت می کنید. در واقع ، این شرایط با احساس رضایت بیشتر همراه است.

تشخیص سیری

احساس گرسنگی و سیری باید محترم شمرده شود.

اصول تغذیه آگاهانه شامل توجه به لحظات قبل و بعد از غذا است. در واقع ، باید به طعم غذا ، احساس آن و گرسنگی شما توجه کنید. در تعیین زمان رضایت و تحقق مثر است.

به سلامت خود احترام بگذارید – تغذیه ملایم

آنچه در طول زمان و به طور مداوم خورده می شود مهم است. شما باید غذاهایی را انتخاب کنید که به اهداف و هوس های غذایی شما نزدیکتر هستند.

احترام به بدن

انتظارات غیرواقعی از بدن باعث انتقاد شدید از خود می شود.

در واقع ، حفظ این انتظارات ، رد ذهنیت رژیم را مشکل می کند.

پایبندی به تغذیه آگاهانه باعث قدردانی و احترام به بدن می شود.

حرکت – احساس تفاوت

به جای تمرکز بر میزان کالری سوزانده شده ، هنگام تمرین بر احساسات خود تمرکز کنید.

در واقع باید از این احساس به عنوان انگیزه ای برای فعال ماندن و فعال ماندن استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

نحوه شمارش کالری (کلیک کنید)

چگونه از آگاهی تغذیه پیروی کنیم

تغذیه آگاهانه یک سبک زندگی است و هرکسی آن را متفاوت تجربه می کند. اگر می خواهید تغذیه آگاهانه را دنبال کنید ، این مراحل را دنبال کنید:

  • عادت غذا خوردن: به عادات غذایی خود بدون قضاوت توجه کنید.
  • فکر کردن در مورد دلایل خوردن: به گرسنگی جسمی یا احساسات منفی پشت تصمیم برای غذا خوردن توجه کنید.
  • توجه را در نظر بگیرید: آموزش ذهن آگاهی عوامل روانی پشت غذا خوردن احساسی را تغییر می دهد.
  • به علائم گرسنگی گوش دهید: وقتی احساس گرسنگی می کنید غذا بخورید و مصرف غذا را محدود نکنید.
  • پرهیز از اخلاق غذایی: از استفاده از برچسب غذای خوب یا بد خودداری کنید.

همچنین بخوانید:

راهنمای تغذیه سالم (کلیک کنید)

مزایای آگاهی از تغذیه

آگاهی تغذیه ای فواید جسمی و روانی دارد.

مزایای فیزیکی

مطالعه دیگری در سال 2019 شامل 37 بزرگسال مبتلا به بی اشتهایی عصبی و 39 نفر بدون بی اشتهایی عصبی بود.

این معیار تشخیص صحیح سیگنالهای بدن توسط افراد را مشخص می کند.

با توجه به نتایج این مطالعه ، بین مصرف تغذیه آگاهانه و افزایش حساسیت در افراد مبتلا و بدون اختلال اشتها همبستگی وجود دارد. با این حال ، خوردن آگاهانه در بین افراد مبتلا به بی اشتهایی کمتر رایج بود.

بر اساس یافته ها ، اگرچه افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی بیشتر از دیگران در خوردن آگاهانه مشکل دارند ، اما انجام این کار در تشخیص سیگنال های طبیعی بدن مثر است.

مزایای روانی

یک مطالعه در سال 2019 پذیرش بدن و مدیریت وزن را مورد بررسی قرار داد. طبق این مطالعه ، شرکت کنندگانی که بر گرسنگی جسمانی با تغذیه آگاهانه تمرکز کردند ، تصویر مثبت تری از بدن داشتند.

با این وجود ، این همبستگی در شرکت کنندگان با شاخص توده بدنی پایین (BMI) قوی تر بود. بنابراین محققان دریافتند که تمرکز بر BMI برای مطالعات آینده مهم است.

البته ، اگرچه این مطالعه شامل شرکت کنندگان از نژادها و اقوام مختلف بود ، اما 72 درصد آنها زن بودند.

همچنین بخوانید:

رابطه تغذیه و سلامت روان (کلیک کنید)

خطرات و ملاحظات

خوردن آگاهانه برای همه مناسب نیست.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماریهای خاص که نیاز به رژیم غذایی خاص دارند باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

این افراد شامل دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی هستند.

برخی افراد نیز به دلایل بهداشتی باید از خوردن برخی غذاها خودداری کنند. به عنوان مثال ، افراد مبتلا به بیماری سلیاک باید از غذاهای محرک اجتناب کنند.

برخی از افراد ، مانند افرادی که اختلال اشتهای بهتری دارند ، نباید از رژیم غذایی آگاهانه پیروی کنند. آنها باید از توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود پیروی کنند.

نتیجه

خوردن آگاهانه راهی برای خوردن است که بر گرسنگی و سیری تمرکز دارد و شامل تمرین مثبت اندیشی است. در واقع ، این روش با هدف ایجاد رابطه سالم با بدن و غذاها طراحی شده است.

منابع زیادی برای علاقه مندان به رعایت اصول آگاهی از تغذیه وجود دارد. اینها شامل کتاب ها ، گروه های حمایتی و متخصصان تغذیه است.

لازم به ذکر است که تغذیه آگاهانه برای همه انتخاب مناسبی نیست. در حقیقت ، افرادی که بیماری دارند یا رژیم غذایی خاصی دارند باید قبل از خوردن آگاهانه با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنند.

برای مشاهده و خرید مکمل ها و محصولات مراقبت از داروخانه آنلاین Oiro کلیک.

دیدگاهتان را بنویسید