آیا ادویه جات تاریخ انقضا دارند؟


چه یک سرآشپز آماتور باشید که در خانه آشپزی می کنید و چه یک آشپز ماهر ، احتمالاً می دانید که کابینت پر از ادویه جات یکی از رازهای طعم بهتر غذا است. آنچه ممکن است ندانید این است که ادویه جات می توانند طعم غذای شما را افزایش داده و رنگ و روشنایی غذای شما را افزایش دهند.

بسیاری از ادویه جات و گیاهان معمولی مانند میخک ، زردچوبه ، رزماری ، مریم گلی و دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند. علاوه بر این ، شواهد نشان می دهد که مصرف منظم غذاهای حاوی ادویه جات و گیاهان ممکن است خطر بیماری های قلبی و تنفسی را کاهش دهد.

اگر مدتی است گیاهان و ادویه جات ترشی جات را نگهداری می کنید ، ممکن است این سال برای شما پیش آید که آیا تاریخ مصرف آنها منقضی می شود؟ و چه زمانی باید تعویض شوند؟ این مقاله به مدت زمان ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات و چگونگی تشخیص سالم بودن آنها می پردازد.

ماندگاری گیاهان و ادویه جات

سازمان غذا و دارو ادویه جات را “عطرهای گیاهی که می توان از آنها به صورت کامل ، خرد شده یا آسیاب شده استفاده کرد” عنوان کرده و عملکرد اصلی آنها افزودن ادویه و طعم به غذا است. در دنیای آشپزی ، ادویه جات ترشی جات از ریشه های خشک شده ، پوست کنده یا ساقه و برگ گیاهان تهیه می شود.

هنگام تعیین ماندگاری گیاهان خشک شده و ادویه جات ترشی جات ، باید به نوع ، روش پردازش و نحوه ذخیره آنها توجه شود. به عنوان مثال ، گیاهان خشک دوام بیشتری نسبت به گیاهان خشک دارند و هرچه کمتر فرآوری شوند ، ماندگاری بیشتری دارند. عمر گیاهان خشک شده معمولاً 1-3 سال است. نمونه هایی از این گیاهان عبارتند از:

  • رانچی
  • پونه کوهی
  • گل های هویج
  • رزماری
  • بوی برگ
  • شدن
  • ر
  • گشنیز
  • نانسی
  • مرزنجوش
  • مریمگلی

عمر مفید ادویه جات یا پودرهای گیاهی معمولاً 2-3 سال است. برخی از نمونه های رایج عبارتند از:

  • پودر زنجبیل
  • پودر سیر
  • دارچین آسیاب شده
  • پودر فلفل قرمز
  • پودر زردچوبه
  • فلفل دلمه
  • در حال انجام
  • سرد سرد
  • تکه های چیلی قرمز خرد شده
  • مخلوط ادویه

ادویه جات ترشی جات یا دانه های درشت بیشترین ماندگاری را دارند زیرا کمتر در معرض هوا ، نور و رطوبت هستند. اندازه بزرگتر آنها به آنها اجازه می دهد تا روغن معطر و ترکیبات طعم دهنده بیشتری نسبت به نمونه های آسیاب شده در خود نگه دارند. به درستی نگهداری می شوند ، می توانند تا 4 سال دوام بیاورند. نمونه هایی از این ادویه ها عبارتند از:

  • دانه های فلفل کامل
  • گشنیز
  • دانه های خردل
  • دانه رازیانه
  • زیره
  • زیره
  • جوز هندی کامل
  • میخک ها
  • دارچین
  • فلفل چیلی خشک شده
  • یک نوع گیاه

نمک از این قاعده مستثنی است زیرا صرف نظر از اندازه و شکل آن ، خراب نمی شود و می توان به طور نامحدود از آن استفاده کرد.

نحوه تعیین کیفیت ادویه جات ترشی جات

گیاهان و ادویه جات خشک شده اساساً منقضی شده اند یا “خراب نمی شوند”. وقتی گفته می شود ادویه بد شده است ، به این معنی است که طعم ، قدرت و رنگ زیادی را از دست داده است. خوشبختانه بعید است مصرف ادویه جات نامطلوب باعث بیماری شود.

بسیاری از ادویه جات خریداری شده بر اساس تاریخ طبقه بندی می شوند ، که کیفیت و طعم ادویه ها را تعیین می کند. اگر نمی دانید چه مدت است که ادویه جات خود را خریداری کرده اید ، می توانید با بررسی عطر و طعم آنها کیفیت آنها را تعیین کنید. مقدار کمی از ادویه را در کف دست خرد کرده یا مالش دهید. اگر عطر ملایم است و طعم آن بی مزه است ، احتمالاً زمان خرید ادویه جدید فرا رسیده است.

روش نگهداری ادویه جات برای حداکثر ماندگاری

کاهش قرار گرفتن ادویه جات در معرض هوا ، گرما ، نور و رطوبت می تواند ماندگاری گیاهان و ادویه ها را افزایش دهد ، بنابراین کمتر احتمال دارد آنها را دور بریزید و در خرید صرفه جویی کنید. اگرچه نگهداری ادویه جات در شیشه های شیشه ای و کنار اجاق گاز می تواند راحت و زیبا باشد ، اما نگهداری آنها در کنار اجاق گاز راه خوبی برای حفظ طعم آنها نیست.

آنها باید در مکانی خنک ، خشک و تاریک ، مانند انبار ، کشو یا کمد ، دور از اجاق گاز و مکان عالی نگهداری شوند. همچنین ظرفی که ادویه ها را در آن ذخیره می کنید باید دارای درب محکم بسته باشد و خود ظرف نیز بدون سوراخ باشد. ظروف شیشه ای یا سرامیکی انتخاب خوبی هستند زیرا به راحتی تمیز می شوند و از ورود هوا و رطوبت به ظرف جلوگیری می کنند.

بسیاری از افراد نیز از ظروف پلاستیکی استفاده می کنند ، اما هوا معمولاً وارد آن می شود و می توانند رنگ و بوی ادویه جات را جذب کنند. اگر می خواهید دوباره از آنها استفاده کنید ، تمیز کردن آنها دشوار است.

از ظروف فولادی ضد زنگ یا قلع نیز استفاده می شود ، اما از آنجا که فلز رسانای گرما است و ادویه ها باید دور از منبع گرما نگهداری شوند ، این ظروف نیز مناسب نیستند. اگرچه ادویه جات نیازی به یخچال ندارند ، اما ادویه جات قرمز ، مانند فلفل قرمز ، هنگام نگهداری در یخچال رنگدانه خود را بیشتر نگه می دارند.

چاشنی های چرب مانند کنجد را می توان با نگهداری در یخچال از یخ زدگی محافظت کرد. همچنین به خاطر داشته باشید که رطوبت می تواند طعم و بافت ادویه جات را به سرعت خراب کرده و منجر به ایجاد کپک شود.

اگر ادویه ای در قابلمه کپک زد ، آن را دور بریزید. برای خشک نگه داشتن ادویه جات ترشی جات ، آنها را با یک قاشق در غذا مخلوط کنید ، به جای اینکه قابلمه ادویه را نزدیک غذای بخارپز کرده و مستقیماً روی غذا بپاشید.

آیا ادویه های منقضی شده می توانند شما را بیمار کنند؟

نه ، ادویه های بد نمی توانند شما را بیمار کنند. کیفیت ادویه جات ترشی جات ممکن است بد باشد ، اما منقضی نمی شوند. تاریخ روی بطری محصول نشان می دهد که محصول خریداری شده تازه است (و به یاد داشته باشید ، طراوت معادل طعم بیشتر است) ، اما شما می توانید از آن ادویه استفاده کنید ، حتی اگر تاریخ مصرف آن تمام شده باشد. به دلیل خشک شدن ادویه جات ، رطوبت آنها خراب نمی شود. آنها معمولاً کپک نمی زنند و باکتری ها را جذب نمی کنند ، بنابراین شما بیمار نمی شوید.

خلاصه

گیاهان و ادویه جات ترشی جات نقش مهمی در طعم دادن و حفظ غذا دارند. ماندگاری نسبتاً طولانی گیاهان و ادویه جات ترشی جات بین 1 تا 4 سال است ، اما ماندگاری دقیق بستگی به نوع ادویه و نحوه پردازش و ذخیره آن دارد. به طور کلی ، مصرف ادویه های منقضی شده خطرناک نیست ، اما تمایل دارند طعم خود را به مرور از دست بدهند. همیشه ادویه جات ترشی جات را دور از گرما ، نور ، هوا و رطوبت نگهداری کنید تا بیشتر دوام بیاورند ، کمتر پرتاب کنند و کمتر مصرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید