اهمیت خوردن آجیل


اهمیت خوردن آجیل

آجیل و دانه ها از غذاهای محبوب هستند و به گفته متخصصان تغذیه ، سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها برای سلامتی بسیار مفید است. هزاران سال است که از این دانه در تمام قاره های جهان استفاده می شود و غذای خوبی برای انسان است. در این مقاله از سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان ، قصد داریم اهمیت مصرف آجیل را توضیح دهیم.

دانه ها فاقد کلسترول هستند و حاوی چربی های اشباع نشده هستند که ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد. دانه ها همچنین دارای منیزیم هستند که به تقویت ساختار استخوان کمک می کند. دانه ها همچنین حاوی کروم هستند که بر عملکرد انسولین تأثیر می گذارد. دانه ها همچنین حاوی روی هستند که برای رشد و بهبود زخم ها ضروری است. منگنز ، که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند ، یکی از مواد مغذی موجود در غلات است.

دانه ها همچنین منابع خوب و غنی از ویتامین E هستند.

یک آنتی اکسیدان مهم هستند دانه ها ، مانند همه غذاهای گیاهی ، سرشار از فیبر و مواد شیمیایی گیاهی هستند که هر دو از بدن در برابر سرطان و بیماری های مزمن محافظت می کنند.
این غذای ارزشمند را می توان به صورت خام ، بو داده یا پودر شده مصرف کرد. انواع مختلفی از دانه ها وجود دارد: بادام ، فندق ، آجیل برزیلی ، گردو ، پسته ، بادام زمینی و شاه بلوط. دانه های سویا حتی در صورت خشک شدن و برشته شدن دانه محسوب می شوند.

یادداشت روی دانه ها

آفلاتوکسین:

بادام زمینی یکی از دانه هایی است که بیشتر تحت تأثیر کپک های تولید کننده آفلاتوکسین قرار می گیرد. آفلاتوکسین سمی است که می تواند برای انسان سرطان زا باشد. این سم هم در بادام زمینی و هم در کره بادام زمینی یافت می شود.
ذرت ، برنج ، گندم ، سویا و ذرت دانه دار نیز می توانند حاوی آفلاتوکسین باشند. شرکت های بادام زمینی و محصولات آنها مسئول آزمایش آفلاتوکسین هایی هستند که به سطوح خطرناک نمی رسند. با این حال ، محققان نگران مواجهه طولانی مدت بدن با آفلاتوکسین ها هستند.

حساسیت

بادام زمینی و دانه های درخت از جمله هشت ماده شایع آلرژی زا هستند. اگر والدین به غلات و حبوبات مانند عدس ، لوبیا و نخود فرنگی حساسیت دارند ، احتمال دارد که فرزندان آنها به این مواد حساسیت داشته باشند. با این حال ، افرادی که سابقه خانوادگی حساسیت ندارند ممکن است به این دانه ها حساسیت داشته باشند. آکادمی آسم و آلرژی آمریکا توصیه می کند که کودکان زیر سه سال از آجیل استفاده نکنند.

اهمیت خوردن آجیل متخصص تغذیه اصفهان

مسائل زیست محیطی

سموم دفع آفات به طور گسترده ای در تولید بذر استفاده می شود. چند نمونه از این موارد عبارتند از:

اندوسولفان

استفاده از این آفت کش در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع شده است. با این حال ، هنوز برای تولید برخی از انواع دانه ها در ایالات متحده و هند استفاده می شود. این آفت کش برای کارگران مزرعه و کسانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کنند خطرناک است. در دسامبر 2003 ، مطالعه ای در هند نشان داد که پسرانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کردند یا کار می کردند ، در اواخر بلوغ بودند. آزمایشات روی حیوانات نیز نشان داده است که آفت کش روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند به کلیه ها ، کبد و بیضه ها آسیب برساند. همچنین جان حیوانات و ماهیان را تهدید می کند.

سالوتارین

این سموم ده ها سال است که در کشت بذر مورد استفاده قرار می گیرد و ثابت شده است که برای موجودات آبزی مضر است.

سمیت

این حشره کش در کشت پسته استفاده می شود و ثابت شده است که به زنبورها آسیب جدی می رساند.

آترازین

این حشره کش در ایالات متحده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. ماهی و قورباغه ها تحت تأثیر قرار گرفته و ممکن است بر باروری انسان تأثیر منفی بگذارد.

دیازینون

این حشره کش به دلیل تأثیر بر خاک مشهور است و در کشت بادام زمینی استفاده می شود و برای زنبورها و پرندگان بسیار سمی است. پس از برداشت دانه ها ، آنها را با متیل بروماید ، یک حشره کش سمی ضد عفونی می کنند. به احتمال زیاد متیل بروماید هنگام خوردن دانه ها آسیبی به شما نمی رساند. با این حال ، متیل بروماید برای افرادی که در این زمینه کار می کنند بسیار خطرناک است. همچنین به لایه ازن آسیب می رساند.

اقدامات برای مقابله با مشکل غلات

از سموم دفع آفات خودداری کنید

یکی از راه های جلوگیری از آفت کش ها استفاده از دانه هایی است که محصول درختان ارگانیک هستند. متأسفانه تعداد مزارع تولیدکننده محصولات ارگانیک اندک است. این مزارع نیز در آمریکا بسیار کم است. محصولات ارگانیک و غذاهایی که به گونه ای رشد می کنند که آفت کش هایی که برای طبیعت مضر یا بسیار مضر هستند هنگام رشد استفاده می شوند. پرورش محصولات و غذاهای ارگانیک گران است. محصولات ارگانیک با هزینه بالاتری نسبت به محصولات معمولی به بازار عرضه می شوند و این یکی از دلایلی است که تولید و تکثیر آنها فراوان نیست.

نکته ای در مورد خرید و نگهداری بذر

اندازه دانه ها متفاوت است. دانه ها با پوست را می توان برای مدت طولانی ذخیره کرد و به راحتی نمی پوسد ، آنها فقط باید در یک مکان خشک و خنک نگهداری شوند. دانه های پوست کنده را می توان بیشتر نگهداری کرد ، مخصوصاً اگر بو داده باشند. اگر می خواهید آنها را بیش از 6 ماه نگه دارید ، آنها را در فریزر قرار دهید. همچنین می توانید دانه ها را به صورت برش بخرید. این باعث صرفه جویی در وقت شما می شود ؛ اما ، هر دو گرانتر هستند و باید در نگهداری آنها دقت بیشتری داشته باشید ، زیرا می توانند به سرعت فرسوده شوند. توصیه می شود دانه ها را با پوست بخرید و خودتان آنها را خرد کنید. هرگاه علائم کپک روی دانه ها مشاهده کردید ، فوراً آنها را بردارید. دانه های درخت برای بادام زمینی بهتر است و حاوی سم آفلاتوکسین کمتری است.


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه روشهای اساسی در تغذیه و کمیت و نحوه غذا خوردن می تواند در دستیابی به سلامت جسمی و روحی نقش اساسی داشته باشد.

برای بازدید از صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان کلیک کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


ترکیبات پیشنهادی:

تفاوت جوش شیرین و بیکینگ پودر

در مورد شاخص قند خون چه می دانید؟

بایدها و نبایدهای خوردن گوشت

هشدارهای مربوط به استفاده از آکریل آمید



دیدگاهتان را بنویسید