شکر یا کربوهیدرات؟ کدام برای سلامتی مضر است؟


شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

شکر بهتره یا کربوهیدرات؟

سوالی وجود دارد که ما را به فکر فرو می برد. مربوط به سلامتی است. درست حدس زدید! اگر از سلامت خود مطلع هستید ، شرط می بندیم که این سوال را در Google نیز جستجو کرده اید. بیایید این ایده را یکبار برای همیشه بررسی کنیم و به پایان این معما برسیم.

منشا بحث

از زمان شیوع این بیماری و محدود شدن در خانه های خود ، ما با پست های رسانه ای اجتماعی و بحث در مورد نیاز به مراقبت از سلامتی خود روبرو هستیم.

اکنون بیش از هر زمان دیگری ، با گسترش گسترده ویروس ، باید رژیم غذایی و انتخاب شیوه زندگی خود را بررسی کنیم. اگر در حال حاضر بیماریهای همزمان مانند چاقی داریم ، عفونت COVID می تواند چرخشی ناخوشایند داشته باشد.

برای اولین بار ، کل کشور شروع به مطالعه سلامت و نحوه بهبود آن از طریق رژیم غذایی سخت کردند.

و لیست اصلی غذاهایی که تصمیم گرفتیم در مورد آنها دقت کنیم قند و کربوهیدرات ها بود.

اما اگر داستان بیش از آنچه می دانید وجود داشته باشد ، چه؟ کدام یک از این دو خطرناک تر است و آیا کربوهیدرات ها و قندها عوارض جانبی دارند؟ بیا یک نگاهی بیندازیم.

در اینجا آنچه باید در مورد قندها بدانید آمده است

قندها چیست؟ به بیان ساده ، قندها ساده ترین شکل کربوهیدرات ها هستند. مونوساکاریدها و دی ساکاریدها دو دسته قندها هستند.

  • مونوساکاریدها – گلوکز ، گالاکتوز و فروکتوز.
  • دی ساکاریدها – ساکارز ، مالتوز ، لاکتوز و ترهالوز.

مونوساکاریدها و دی ساکاریدها را می توان در طبیعت (در میوه ها و سبزیجات) یافت. آنها در طول فتوسنتز تولید می شوند. همچنین می توان شکر را از این محصولات طبیعی استخراج و به عنوان افزودنی استفاده کرد.

به همین دلیل ، قندها را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:

ترکیب هر دو دقیقاً یکسان است. وقتی محصولات گیاهی می خورید ، شکر مصرف می کنید ، همان قندی که به شیرینی ها اضافه می کنید ، که در آب نبات ، بستنی و آب میوه ها وجود دارد.

بدن شما نسبت به منبع قند کور است. وقتی مونوساکاریدها و دی ساکاریدها وارد بدن می شوند ، به ساده ترین شکل گلوکز – گلوکز – تجزیه می شوند. این گلوکز توسط بدن شما به عنوان انرژی برای انجام کلیه عملکردهای خود استفاده می شود.

پس چرا شکر مضر است؟

از نظر فنی شکر در واقع مضر نیست ، بلکه ضروری است. وسواس ما در قندهای اضافی و عوارض جانبی قند فرآوری شده خطری جدی برای سلامتی شما است.

شکر اضافه شده قندی است که به آن نیاز ندارید زیرا شکر اضافه شده است.

عوارض جانبی قند اضافه شده موارد زیر را انجام می دهد:

  • افزایش خطر ابتلا به چربی شکمی (احشایی) مرتبط با بیماری قلبی وجود دارد.
  • کبد چرب غیر الکلی خطر بیماری و ناتوانی جنسی را افزایش می دهد.
  • ممکن است روند پیری را تسریع کند.
  • این می تواند منجر به افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود.

میزان مطلوب مصرف قند نباید از موارد زیر تجاوز کند:

  • 25 گرم برای خانم ها
  • 36 گرم برای مردان

میوه ها و سبزیجات می توانند به راحتی به این هدف برسند (و بله ، شما نیازی به ذخیره شکر ، پاپایای رسیده یا موز ندارید ، این میوه ها بسیار مفید هستند) برای جلوگیری از مصرف شکر. به شکر فرآوری شده نه بگویید.

در اینجا آنچه باید در مورد کربوهیدرات ها بدانید آمده است

کربوهیدرات آنها یکی از سه درشت مغذی (به همراه چربی و پروتئین) هستند. شکر نوعی کربوهیدرات است. فیبر و نشاسته (که پلی ساکارید نامیده می شوند) نیز کربوهیدرات هستند. تمام کربوهیدرات ها توسط بدن شما به گلوکز تجزیه می شوند ، که به نوبه خود به عنوان سوخت فعالیت های شما عمل می کند.

بنابراین چرا رژیم کربوهیدرات مضر تلقی می شود؟

همه کربوهیدرات ها مضر نیستند. دو نوع کربوهیدرات وجود دارد:

کربوهیدراتهای ساده آنها ساختار شیمیایی ساده ای دارند و بدن شما می تواند آنها را به سرعت تجزیه کند. این باعث افزایش سریع قند خون بلافاصله بعد از غذا می شود. اما پس از آن سطح به شدت کاهش می یابد. همچنین به معنی کاهش سریع انرژی و هضم سریع است. این به نوبه خود باعث می شود در مدت کوتاهی احساس گرسنگی کنید و مشتاق غذا خوردن بیشتر باشید.

کربوهیدرات های پیچیده آنها ساختار پیچیده تری دارند و تجزیه آنها به گلوکز بیشتر طول می کشد. این بدان معناست که سطح قند خون افزایش یا کاهش نمی یابد. کربوهیدراتهای پیچیده انرژی پایداری را برای شما فراهم می کنند و مدت طولانی تری احساس سیری می کنید.

بنابراین ، می بینید که رژیم ساده کربوهیدرات می تواند خطرناک باشد.

نمونه هایی از غذاهایی که باید مراقب آنها باشید:

  • کلوچه ها
  • محصولات پخته شده
  • آب میوه ها
  • نان سفید
  • شکر رومیزی (قهوه ای و سفید)
  • سس

کربوهیدراتهای پیچیده برای شما مفید است. نمونه هایی از کربوهیدراتهای خوب عبارتند از:

توصیه می شود 45 تا 55 درصد از کالری دریافتی ما از کربوهیدرات ها تامین شود. به همین دلیل نمی توانید رژیم کربوهیدرات را کنار بگذارید یا ورزش کنید. کربوهیدرات های خود را عاقلانه انتخاب کنید.

اگر بیش از حد کربوهیدرات ساده بخورید چه اتفاقی می افتد؟

مصرف بی رویه کربوهیدراتهای ساده می تواند منجر به موارد زیر شود:

برای سالم ماندن چه باید کرد؟

اکنون می دانید که نمی توانید کربوهیدرات ها و قندها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بنابراین در اینجا چند نکته برای شما وجود دارد:

تا جایی که ممکن است از افزودن قندها و کربوهیدراتهای ساده خودداری کنید.

مطمئن شوید که به طور منظم ورزش می کنید تا حتی اگر کربوهیدرات های ساده و قندهای فرآوری شده مصرف می کنید ، باز هم بتوانید مقادیر اضافی را بسوزانید.

از میوه های تازه (مانند سیب ، گلابی ، موز ، پاپایا ، سبزیجات) ، غلات کامل ، محصولات لبنی (مانند بادام یا بادام زمینی) به طور منظم استفاده کنید.

یاد بگیرید چگونه با استرس کنار بیایید.

کیفیت خواب خود را بهبود بخشید.

از خوردن غذاهای ناخواسته ، الکل زیاد و سیگار کشیدن خودداری کنید.

اجازه ندهید مد بر رژیم غذایی تمرکز کند. نیازهای شما منحصر به بدن ، جنسیت ، سن و موقعیت جغرافیایی شماست. از رژیم غذایی و انتخاب شیوه زندگی خود معقول و آگاه باشید و طبیعتاً سلامت شما به تنهایی بهبود می یابد.

آخرین کلمه

هم قندها و هم کربوهیدراتها برای عملکرد بدن ضروری هستند زیرا انرژی ما را تامین می کنند.

قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات مفید هستند و می توانند نیاز روزانه شما به قند را تامین کنند.

قند رومیزی یا شکر فرآوری شده دارای قند بالایی است و می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند چاقی یا بیماری کبد چرب غیر الکلی شود.

کربوهیدراتهای پیچیده مانند غلات کامل و میوه ها برای سلامتی مفید هستند.

کربوهیدرات های ساده در دسرها و فست فودها خطر چاقی و دیابت را افزایش می دهد.

شکر قهوه ای ممکن است کمی سالمتر از شکر معمولی باشد ، اما یک وعده سالم شکر قهوه ای فقط یک قاشق چایخوری است. بیش از این می تواند برای شما مضر باشد.

خوردن شیرینی می تواند بر شیمی مغز تأثیر بگذارد و شما را وادار به خوردن شیرینی و شیرینی بیشتر کند.به


بیشتر بدانید:

10 میوه با شاخص گلیسمی پایین برای بیماران دیابتی
10 مورد از بهترین کربوهیدرات ها برای مدیریت قند خون
بهترین میوه های کم قند (مناسب بیماران دیابتی)
9 جایگزین طبیعی قند
غذاهایی برای تثبیت سطح انسولین و قند خون

دیدگاهتان را بنویسید