متخصص تغذیه و پیری متخصص تغذیه و رژیم درمانی بالینی


همه چیز در مورد تغذیه و پیری

تغذیه و پیری یکی از موضوعات تغذیه این است که به آن پرداخته می شود. با افزایش سن ، تغییرات فیزیولوژیکی به تدریج در تمام سیستم های بدن رخ می دهد. این تغییرات تحت تأثیر عوامل زیادی مانند وقایع زندگی ، بیماری ها ، ویژگی های ژنتیکی و عوامل اجتماعی و اقتصادی است. (متخصص تغذیه تهران)

از جمله این تغییرات می توان به حس چشایی ، بینایی ، بویایی و غیره اشاره کرد که هر کدام می توانند به نوعی غذا خوردن افراد مسن را تحت تأثیر قرار دهند. بارزترین این تغییرات حس چشایی و بویایی است که منجر به کاهش میل به مصرف غذا یا افزایش استفاده از موادی مانند نمک ، شکر و چربی می شود.

پوسیدگی دندان پدیده دیگری است که می تواند جویدن غذا را با مشکل مواجه کرده و میزان مصرف مناسب غذا را کاهش دهد.

تغذیه و پیری

تغذیه در سالمندان

برای بسیاری از نسل های گذشته ما ، پرخوری نشانه سلامتی بوده است. بنابراین وقتی یکی از اعضای بزرگتر خانواده ، مانند پدربزرگ و مادربزرگ ، وزن کم می کند و دیگر تمایلی شدید برای غذا خوردن ندارد ، چه باید کرد؟ در این مورد ، شما باید معیارهای خاصی را رعایت کنید تا از سوء تغذیه و عواقب آن جلوگیری کنید.

وقتی بچه بودید که به مادربزرگتان سر می زد ، او غذاهای مجلل برای مهمانان آماده می کرد. با مهارت آشپزی معروف مادربزرگ ، یک کباب آبدار ، شیرینی های خانگی ، پای سیب خوشمزه و یک کیک شکلاتی بی نظیر به شما داده شد. اما اکنون که به سن خاصی رسیده است ، به نظر می رسد نگرش او نسبت به غذا تغییر کرده است. کسی که روزی دوبار غذا می خورد ، به اندازه گنجشک می خورد. چی شد؟

متأسفانه ، این امر غیر معمول نیست که افراد مسن بالای 70 سال به اندازه کافی غذا نخورند و بنابراین نیازهای تغذیه ای آنها برآورده نمی شود. در حقیقت ، با افزایش سن ، متابولیسم بدن ما کند می شود. این بدان معناست که بدن انرژی کمتری برای انجام فعالیت های مختلف مصرف می کند. بنابراین ، طبیعی است که فرد دچار کاهش اشتها شود. به علاوه ، آنها زودتر از هر وعده غذایی معمولی احساس سیری می کنند. در بسیاری از موارد ، نیازی به نگرانی نیست. مگر در مواردی که از دست دادن اشتها به سوء تغذیه منجر شود.

نکاتی در مورد تغذیه و پیری

استفاده از طعم دهنده های مختلف غذا مانند آب لیمو ، فلفل سیاه و ادویه جات ترشی جات می تواند علاقه فرد را به غذا تا حدودی افزایش دهد. تغییرات طبیعی در دستگاه گوارش مانند کاهش کلی میزان عملکرد و تغییر در ترشح آن نیز مستقیم ترین تأثیر را بر تغذیه فرد دارد. مصرف کافی آب و فیبر غذایی می تواند در تنظیم صحیح عملکرد دستگاه گوارش مثر باشد.

برخی تغییرات نیز به طور غیر مستقیم بر وضعیت تغذیه افراد تأثیر می گذارد. با افزایش سن ، توده عضلانی کاهش می یابد و توده چربی افزایش می یابد. از سوی دیگر ، توانایی بدن برای سنتز پروتئین ها کاهش می یابد. این تغییرات می تواند بر عملکردهای حیاتی بدن تأثیر بگذارد. اما یکی از مهمترین اثرات کاهش توده عضلانی ، کاهش متابولیسم پایه بدن و حساسیت فرد به افزایش وزن است که با کنترل مصرف غذا و افزایش فعالیت بدنی می توان تا حدی با آن مقابله کرد.

با افزایش سن ، توده استخوانی از بین می رود و فرد مستعد اختلالاتی مانند پوکی استخوان ، شکستگی استخوان و ناتوانی شدید می شود. ورزش های مقاومتی و مصرف کافی کلسیم راه هایی برای مقابله با پیشرفت بیماری است. بیماری های دیگر مانند بیماری های تصلب شرایین ، فشار خون بالا ، دیابت و استفاده از داروهای مختلف مرتبط با این بیماری ها نیز بر رژیم غذایی و وضعیت تغذیه فرد تأثیر می گذارد.

بسیاری از داروها بر اشتهای فرد تأثیر می گذارد. برخی دیگر در جذب و استفاده از مواد مغذی در بدن تداخل ایجاد کرده و در درازمدت باعث برخی کمبودهای تغذیه ای می شوند.

نیازهای تغذیه ای و پیری خاص

یکی از نکات مهم در مورد تغذیه سالمندان این است که نیازهای انرژی آنها کاهش می یابد ، اما نیاز به مواد مغذی مانند ویتامین ها همچنان بالاست. به همین دلیل افراد مسن باید غذاهایی با چگالی بیشتر مواد مغذی نسبت به انرژی دریافتی خود مصرف کنند. به عنوان مثال ، شیر کم چرب همانند سایر انواع شیر دارای مواد مغذی است ، اما به دلیل چربی کمتر ، انرژی کمتری دارد.

به دلیل جذب کم پروتئین ها و سنتز کم آنها در بدن ، افراد مسن به پروتئین های با کیفیت بالا مانند تخم مرغ ، گوشت بدون چربی و حبوبات نیاز دارند. کاهش کل چربی در رژیم غذایی افراد مسن منطقی ترین راه برای کاهش مصرف انرژی است و در بیشتر موارد به دلیل افرادی که از بیماری های مزمن رنج می برند ، مورد نیاز است.

با توجه به اینکه تقریباً 60 درصد انرژی مورد نیاز باید از کربوهیدرات تامین شود ، استفاده از کمپلکس هایی مانند غلات کامل توصیه می شود. این گروه از مواد غذایی به کنترل بهتر قند خون کمک می کند و همچنین مصرف فیبر غذایی را افزایش می دهد. فیبر علاوه بر کمک به عملکرد مناسب دستگاه گوارش ، فواید سلامتی دیگری نیز دارد.

کمبود ویتامین در بسیاری از افراد مسن مشهود نیست. اما استرس هر بیماری می تواند منجر به کاهش بیشتر ذخایر شود. بدن قادر به ذخیره ویتامین های محلول در چربی است و افراد مسن عموماً در معرض کمبود این ویتامین ها نیستند. با این حال ، اگر این افراد در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند ، باید از محصولات حاوی ویتامین D استفاده کنند.

تغذیه و پیری

تداوم تغذیه ویژه و نیازهای پیری

برای دریافت آهن کافی ، توصیه می شود از غذاهای غنی از آن به همراه میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C استفاده کنید. روی یکی از مواد مغذی است که در بهبود زخم ها و افزایش اشتها مثر است. منابع شامل گوشت ، تخم مرغ و غذاهای دریایی است. این ماده مغذی دارای ویتامین است جمن منو مواد شیمیایی گیاهی لوتئین ، زآگزانتین و بتاکاروتن ممکن است در جلوگیری یا کند شدن از دست دادن بینایی AMD یا دژنراسیون ماکولا وابسته به سن م effectiveثر باشند.

بهترین راه برای دریافت این مواد مغذی ، مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزیجات است ، به ویژه آنهایی که دارای برگهای سبز تیره ، نارنجی و زرد هستند. غذاهایی مانند کلم ، کلم بروکلی ، اسفناج ، نخود فرنگی ، پرتقال و طالبی. ویتامین ها مننقش بالقوه ای در جلوگیری از آلزایمر دارد.

نتایج مطالعات این اثر ویتامین K را نشان داده است. مناین امر با مصرف منابع غذایی غنی مانند روغن گیاهی ، مغزها و غیره مشاهده می شود و در صورت مصرف به عنوان مکمل م notثر نیست. کمبود ویتامین B12این بیماری با از دست دادن حافظه و سایر اختلالات مانند برخی از انواع کم خونی ارتباط دارد. به دلیل جذب کم این ماده در سنین بالا ، مصرف منابع غنی مانند گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ و غیره ضروری است.

تداوم تغذیه ویژه و نیازهای پیری

جدا از همه مواد مغذی ذکر شده ، آب یکی از مهمترین آنهاست و دارای بسیاری از عملکردهای ضروری مانند کاهش فشار کلیه و یبوست است که در نظر گرفته می شود. با کاهش احساس تشنگی با افزایش سن ، افراد باید بر مصرف انواع مختلف مایعات مانند آب ، شیر ، آب میوه و غیره تمرکز کنند تا بدن آنها در حالت هیدراته باقی بماند.

افراد در هر سنی برای سالم ماندن به مواد مغذی زیادی احتیاج دارند ، که با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می کند. از سوی دیگر ، مانند همه گروه های سنی ، برای افراد مسن مهم است که از غذاهای متنوع استفاده کنند. از آنجا که هیچ ماده غذایی یا مکمل حاوی تمام مواد مغذی نیست ، غذاهای متنوعی برای به دست آوردن این طیف گسترده ای از مواد مغذی مورد نیاز است.

توصیه هایی برای دستیابی به این هدف وجود دارد. به عنوان مثال ، یک رژیم غذایی خوب باید حداقل شامل سه ماده غذایی با رنگ های مختلف باشد. یا توصیه می شود غذاهایی با بافت متفاوت مانند نان های سبوس دار ، لوبیا پخته و حداقل 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید.

سوء تغذیه: علل و خطرات

اغلب ، عوامل مختلفی در سوء تغذیه در افراد مسن دخیل هستند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • بیماری یا مشکل جسمی (مانند سرطان ، عفونت و مشکلات گوارشی)
  • بیماریهای روانی (مانند افسردگی و اضطراب)
  • بیماریهای عصبی (مانند آلزایمر ، پارکینسون ، زوال عقل)
  • تنهایی
  • وابستگی
  • مشکلات خانوادگی یا بین فردی
  • مشکلات دهانی (دندان مصنوعی نامناسب یا بیماری لثه)
  • درمان ها و داروهای خاص
  • عمل جراحي

تغذیه و پیری

سوء تغذیه می تواند عواقب جدی برای سلامتی و رفاه فرد داشته باشد. این پیامدها می تواند شامل از دست دادن توده عضلانی ، خستگی ، افزایش خطر سقوط ، مستعد شدن به عفونت ، افزایش خطر بیماری های مزمن و موارد دیگر باشد. همچنین در کاهش کیفیت زندگی و بدتر از آن کاهش امید به زندگی نقش دارد. بنابراین ، لازم است علل را بشناسید و راه هایی برای جبران این وضعیت پیدا کنید.

مواد مغذی ضروری برای افراد مسن

در هر سنی ، ما باید غذای کافی برای تامین نیازهای تغذیه ای خود بخوریم. ویتامین ها ، مواد معدنی ، پروتئین ها و کربوهیدرات ها نقش خود را ایفا می کنند ، زیرا همه آنها برای عملکرد مناسب بدن انسان ضروری هستند.

با این حال ، برخی از مواد مغذی نیاز به نظارت خاصی در سنین بالا دارند. زیرا اکثر سالمندان آنها را به مقدار کافی مصرف نمی کنند. این مواد مغذی برای حفظ سلامت سالمندان ضروری است. در اینجا اطلاعاتی در مورد برخی از مهمترین مواد مغذی وجود دارد:

پروتئین

پروتئین یکی از اجزای اصلی بدن انسان است. این نقش بسیار مهمی در بدن ایفا می کند و در حفظ توده عضلانی نقش اساسی دارد. تخمین زده می شود که 30 تا 50 درصد از سالمندان در خانه های سالمندان یا موسسات مشابه از کمبود پروتئین رنج می برند. لیست غذاهای غنی از پروتئین شامل موارد زیر است:

  1. گوشت و ماهی
  2. تخم مرغ
  3. لبنیات
  4. حبوبات
  5. آجیل و دانه ها

افراد بالای 70 سال باید حداقل 0.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن (0.8 گرم/کیلوگرم/روز) در روز بخورند.

کلسیم و ویتامین D

کلسیم و ویتامین D مواد مغذی ضروری برای استخوان ها هستند. آنها از پوکی استخوان جلوگیری می کنند ، که باعث شکنندگی استخوان ها می شود و خطر زمین خوردن تصادفی را افزایش می دهد. کلسیم و ویتامین D در بسیاری از غذاها از جمله محصولات لبنی یافت می شود. بسیاری از مردم روزانه مقدار کافی کلسیم و ویتامین D دریافت نمی کنند. مقامات بهداشت عمومی مصرف روزانه 1200 میلی گرم کلسیم و 800 تا 2000 IU ویتامین D را برای افراد 50 سال به بالا توصیه می کنند. از پزشک خود بخواهید به شما در رسیدن به این اهداف کمک کند. پزشک اغلب مصرف مکمل را توصیه می کند.

فیبر

اکثر افراد مسن فیبر کافی در روز مصرف نمی کنند. فیبر سرشار از فواید سلامتی است. این ماده از یبوست جلوگیری می کند ، سلامت روده را حفظ کرده و سطح کلسترول را کاهش می دهد. بسیاری از غذاها ، مانند نان و غلات سبوس دار ، سبزیجات ، میوه ها و حبوبات ، حاوی فیبر هستند. مردان بالای 70 سال باید 30 گرم فیبر در روز مصرف کنند ، در حالی که زنان به 21 گرم فیبر در روز احتیاج دارند. در صورت لزوم ، پزشک ممکن است مکمل های فیبر را به صورت روزانه توصیه کند.

تغذیه و پیری

راهنمای تغذیه برای سالمندان

ترجیحات غذایی

برای اطمینان از سلامتی ، همه باید با متخصص تغذیه مشورت کنند. دکتر در سالهای متمادی مرجع نهایی شیوه های تغذیه سالم است که مقادیر و انواع توصیه شده غذا را ارائه می دهد. پیروی از توصیه های پزشک به شما کمک می کند تا نیازهای خود را برای ویتامین ها ، مواد معدنی و سایر مواد مغذی برآورده کنید و همچنین خطر ابتلا به برخی مشکلات سلامتی را کاهش دهید.

توصیه های محرک اشتها

در اینجا نکاتی وجود دارد که افراد مسن می توانند برای تامین نیازهای تغذیه ای روزانه خود رعایت کنند:

  1. روزانه انرژی کافی دریافت کنید. رژیم غذایی سالمندان باید حداقل 1500 کالری برای زنان و 2000 کالری برای مردان داشته باشد.
  2. اگر میوه و سبزیجات کافی نمی خورید ، حتماً مکمل های ویتامین و مواد معدنی را در نظر بگیرید.
  3. اگر احساس گرسنگی نمی کنید ، رژیم خود را با افزودن محصولات جایگزین به وعده های غذایی خود تکمیل کنید. چیزهای زیادی برای انتخاب وجود دارد ، مانند پودینگ و نوشیدنی های مغذی. برای انتخاب درست با پزشک خود مشورت کنید.
  4. برای مشاوره شخصی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

سرانجام

از آنجا که تغذیه مناسب اساس سلامت است ؛ حفظ آن در هر مرحله از زندگی ضروری است. برای افراد مسن ، رژیم غذایی نامناسب می تواند پیامدهای زیادی داشته باشد. عزیز خود را به سمت رژیم غذایی سالم و متعادل هدایت کنید ، همانطور که در جوانی از شما مراقبت می کرد.

دیدگاهتان را بنویسید