عسل در مقابل شکر دانه ای: کدام شیرین کننده برای دیابت بهتر است؟
کنترل سطح گلوکز خون برای افراد مبتلا به دیابت مهم است. کنترل خوب می تواند به پیشگیری یا کاهش عوارض دیابت مانند آسیب عصبی، چشمی یا کلیوی کمک کند. همچنین می تواند به نجات جان شما کمک کند.
هیچ کس دقیقا نمی داند که چرا سطوح بالای گلوکز باعث ایجاد عوارض در افراد مبتلا به دیابت می شود، اما طبق گفته انجمن دیابت آمریکا، حفظ سطح گلوکز در حد طبیعی ممکن است زندگی شما را نجات دهد.
قندهای اضافه شده، مانند شکر دانهریز سفید و عسل، در صدر فهرست غذاهایی هستند که میتوانند باعث افزایش سطح قند خون شوند. اما آیا همه قندهای افزوده شده بر قند خون یکسان تأثیر می گذارند؟
فواید عسل برای سلامتی
محققان بسیاری از فواید بالقوه عسل را بررسی کردهاند، از این که چگونه یک کاربرد موضعی ممکن است به درمان زخمها کمک کند تا فواید آن
به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که مصرف منظم عسل می تواند اثرات مفیدی بر وزن بدن و چربی خون در افراد مبتلا به دیابت داشته باشد. با این حال، افزایش قابل توجهی در هموگلوبین A1c نیز مشاهده شد.
مطالعه دیگری نشان داد که عسل نسبت به گلوکز به تنهایی پاسخ گلیسمی کمتری دارد. علاوه بر این، عسل دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است و منبع آنتی اکسیدان است که همه اینها می تواند برای افراد دیابتی مفید باشد.
آیا این بدان معناست که برای افراد دیابتی بهتر است به جای شکر عسل مصرف کنند؟ نه دقیقا. هر دوی این مطالعات تحقیقات عمیق تری را در مورد این موضوع توصیه کردند. همچنان باید مقدار عسل مصرفی خود را محدود کنید، درست مانند شکر.
عسل در مقابل شکر
بدن شما غذاهایی را که می خورید به قندهای ساده مانند گلوکز تجزیه می کند که سپس برای سوخت استفاده می کند. شکر از 50 درصد گلوکز و 50 درصد فروکتوز تشکیل شده است. فروکتوز نوعی قند است که فقط توسط کبد تجزیه می شود. مصرف فروکتوز در نوشیدنیهای شیرین، دسرها و غذاهای حاوی قند افزوده با بسیاری از بیماریها مرتبط است. این شامل:
- افزایش وزن
- چاقی
- بیماری کبد چرب
- تری گلیسیرید بالا
عسل نیز بیشتر از قند تشکیل شده است، اما تنها 30 درصد گلوکز و 40 درصد فروکتوز است. این ماده حاوی قندها و عناصر کمیاب دیگری است که زنبورها هنگام گرده افشانی گیاهان آنها را می گیرند. اینها می توانند برای افراد مبتلا به آلرژی مفید باشند.
عسل از نظر شاخص گلیسمی (GI) کمتر از قند گرانول است، اما عسل کالری بیشتری دارد. یک قاشق غذاخوری از
برای طعم بیشتر کمتر استفاده کنید
یکی از بزرگترین فواید عسل برای افراد مبتلا به دیابت ممکن است فقط در طعم غلیظ آن باشد. این بدان معنی است که می توانید کمتر از آن را بدون از بین بردن طعم اضافه کنید.
توصیه می شود که افراد مبتلا به دیابت با عسل مانند سایر قندهای افزوده شده، علیرغم فواید سلامتی مرتبط با آن، رفتار کنند. را
شما همچنین باید کربوهیدرات های عسل خود را بشمارید و آنها را به محدودیت های روزانه خود اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری عسل 17.3 گرم کربوهیدرات دارد.
آخرین بررسی پزشکی در 31 اکتبر 2017
چگونه این مقاله را بررسی کردیم:
- قندهای اضافه شده (2017).
heart.org/HEARTORG/HealthyLiving/HealthyEating/Nutrition/Added-Sugars_UCM_305858_Article.jsp#.WfeuiROPKu5 - آلاگوو EA و همکاران (2011). تأثیر مصرف عسل بر سطح کلسترول، تری گلیسیرید و لیپوپروتئین سرم در موشهای صحرایی آلبینو و فواید بالقوه بر خطرات بیماری عروق کرونر قلب [Abstract].
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22547185 - بهرامی م، و همکاران. (2009). اثرات مصرف عسل طبیعی در بیماران دیابتی: یک کارآزمایی بالینی تصادفی 8 هفته ای. DOI:
10.3109/09637480801990389 - گزارش پایه: 19296، عسل. (2016).
ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/6287 - گزارش پایه: 19335، شکر، دانه بندی. (2016).
ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/6319 - Erejuwa OO. (2014). تاثیر عسل در دیابت شیرین: مسائلی که پیش می آید. DOI:
10.1186/2251-6581-13-23 - میا سی و همکاران (2013). شکر و سایر شیرین کننده ها
pamf.org/teen/health/nutrition/sugar.html - محمد اچ و همکاران (2015). اثربخشی و ایمنی عسل طبیعی در بهبود زخم پا: یک سری موارد.
زخمهای تحقیقی.com/article/اثربخشی-و-ایمنی-طبیعی-درمان زخم پا - نذیر ل، و همکاران. (2014). مقایسه پاسخ گلیسمی به عسل و گلوکز در دیابت نوع 2.
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24605717 - ارویان ام، و همکاران. (2016). تاثیر ترکیب شیمیایی و دما بر خواص بافت عسل DOI:
10.1007/s13197-015-1958-1 - کنترل شدید دیابت (2015).
diabeti.org/living-with-diabetes/treatment-and-care/blood-glucose-control/tight-diabetes-control.html
این مقاله را به اشتراک بگذارید