در پینترست به اشتراک بگذارید

ماهی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب محسوب می شود. این پر از مواد مغذی است که بدن برای رشد و نگهداری به آن نیاز دارد. اما در مورد ماهی تن نگرانی هایی وجود دارد، به خصوص برای زنان باردار و بچه های جوان. دلیل آن این است که این ماهی حاوی جیوه است.

اگر از طرفداران ماهی تن هستید، پس از اینکه کودک خود را با غذاهای جامد آشنا کردید، ممکن است به این فکر کنید که آن را به کودک خود بدهید. اما شما می خواهید مطمئن باشید. ممکن است بپرسید که آیا دادن ماهی تن به نوزاد اشکالی ندارد و در چه سنی؟ به طور کلی، متخصصان اطفال می گویند والدین می توانند از حدود 6 ماهگی شروع به معرفی ماهی تن کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گنجاندن ماهی تن در رژیم غذایی کودک خود، از جمله نکاتی از متخصصان در مورد نحوه تهیه آن، ادامه مطلب را بخوانید.

فواید سلامتی

ماهی تن پروتئین بدون محتوای چربی اشباع بالا ارائه می دهد. همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین های گروه B است.

ایلانا مولشتاین، متخصص تغذیه در کالیفرنیا، می گوید: نوزادان و کودکان خردسال برای رشد و نمو مناسب به اسیدهای چرب امگا 3 مانند DHA موجود در ماهی نیاز دارند. کنسرو ماهی تن با حداقل فرآوری شده و پر از مواد مغذی خوب و مواد ساده است.

امگا 3 موجود در ماهی به رشد مغز در نوزادان و کودکان کمک می کند. اسید چرب با کاهش خطر فشار خون بالا به محافظت از قلب کمک می کند.

دریافت نکردن فولات کافی، ویتامین B، با نقایص مادرزادی مرتبط است. این ویتامین برای رشد اولیه نخاع مهم است. همچنین تصور می شود ویتامین های B به محافظت از بدن در برابر بیماری های قلبی و برخی سرطان ها کمک می کنند.

خطرات

بزرگترین نگرانی در مورد تغذیه نوزادان ماهی تن، قرار گرفتن در معرض جیوه است. جیوه فلزی است که به طور طبیعی و به عنوان محصول برخی از فرآیندهای ساخت یافت می شود. هنگامی که ذرات جیوه یا بخار موجود در هوا وارد آب می شوند و با باکتری ها تماس پیدا می کنند، به ماده ای تبدیل می شود که می تواند توسط ماهی های ساکن در آن آب جذب شود.

سپس مردم ماهی را می خورند و خودشان آن را جذب می کنند. وجود جیوه بیش از حد در سیستم شما می تواند باعث مشکلات عصبی شود.

این سازمان غذا و داروی فدرال (FDA) توصیه می کند از:

  • کوسه
  • اره ماهی
  • شاه ماهی خال مخالی
  • کاشی ماهی

ماهی های فوق بیشترین میزان جیوه را دارند. اما برای کودکان، FDA می گوید که دو تا سه وعده غذایی مناسب برای سن از یک منبع ماهی کم جیوه در هفته باید بی خطر باشد.

ماهی تن انواع مختلفی دارد و برخی از آنها جیوه بیشتری نسبت به سایرین دارند. به عنوان مثال، آلباکور یا “تن سفید” سطح جیوه بالاتری دارد. آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) ماهی تن سبک کنسرو شده را به عنوان یک گزینه ماهی با محتوای جیوه کم فهرست می کند. اگر قصد دارید کودک خود را با ماهی تن آشنا کنید، کنسرو ماهی تن بهترین انتخاب است.

آلرژی

هر زمان که غذای جدیدی به کودک خود معرفی می کنید، مراقب واکنش آلرژیک باشید. ماهی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل مهم است که علائم آلرژی غذایی را بدانید تا بتوانید فوراً درمان شوید.

دستورالعمل‌های سنتی‌تر توصیه می‌کنند که در سال اول از غذاهای دریایی و ماهی اجتناب کنید. دکتر تیموتی اسپنس، متخصص اطفال مستقر در آستین، می گوید: توصیه جدید این است که وارد کردن ماهی در مراحل اولیه به رژیم غذایی می تواند در برابر آلرژی محافظت کند. ماهی تن به طور خاص یک غذای مرتبط با آلرژی نیست. اکثر آلرژی های غذاهای دریایی با میگو یا صدف همراه است.

علائم آلرژی غذایی عبارتند از:

  • کهیر (برجستگی های قرمز و خارش دار)
  • بثورات (اگزما می تواند در اثر آلرژی ایجاد شود)
  • تورم (لب ها، اطراف چشم، زبان)
  • مشکل در تنفس
  • سفتی گلو
  • عطسه کردن
  • ناراحتی معده
  • بیرون انداختن
  • اسهال
  • احساس سبکی سر یا سرگیجه

اگر کودک شما هر یک از این علائم را داشت، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. آلرژی غذایی می تواند بسیار جدی و در صورت عدم درمان حتی کشنده باشد.

دستور العمل برای کودک

اگر دوست دارید غذای کودک خود را تهیه کنید، ماهی تن را در مخلوط کن بریزید. می توانید آن را به صورت پوره درآورید و به قوام ماست مانند تبدیل کنید. گزینه دیگر این است که ماهی تن را با پایه مانند آووکادو پوره کنید. اما به خاطر داشته باشید: شما باید دستور العمل های چند ماده ای را فقط بعد از اینکه کودک شما با هر یک از مواد به طور جداگانه آشنا شد امتحان کنید.

در اینجا ایده هایی از متخصصان تغذیه و وبلاگ نویسان در مورد نحوه اضافه کردن ماهی تن به رژیم غذایی کودک آورده شده است.

سالاد تن ماهی با ماست، در قایق آووکادو سرو می شود

این ترکیب که توسط Muhlstein ایجاد شده است، راهی برای معرفی ماهی تن ارائه می دهد و در عین حال سایر مواد مغذی ضروری را نیز فراهم می کند. 4 وعده کودک یا 2 وعده بزرگسالان را درست می کند.

عناصر

  • 1 قوطی ماهی تن سبک تکه ای کم سدیم، آبکش شده و له شده
  • 1/4 فنجان شیر کامل ارگانیک (در صورت وجود با علف تغذیه شده) ماست ساده
  • 1 قاشق غذاخوری. جعفری تازه خرد شده یا خشک
  • افزودنی های اختیاری: 1/2 قاشق چایخوری خردل دیژون، پودر سیر، 1 قاشق غذاخوری. پیاز رنده شده
  • 1 آووکادوی رسیده و متوسط

جهت ها

  1. 3 ماده اول را در یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.
  2. هر افزونه دلخواه خود را اضافه کنید.
  3. خوب له کنید تا مطمئن شوید که کودک می تواند مخلوط ماهی تن را آدامس کند و ببلعد.
  4. 1/4 از مخلوط ماهی تن را در 1/4 آووکادو پر کنید و از هر یک قاشق کوچک به کودک بدهید.

کیک ماهی تن

این کیک های ماهی تن از Bethany of Baby Led Weaning Ideas زمان آماده سازی کوتاهی دارند و می توانند برای کل خانواده نوش جان کنند.

عناصر

  • 1 قوطی بزرگ (12 اونس) ماهی تن
  • چیزی برای تهیه آرد سوخاری (من از یک بیسکویت/اسکون استفاده کردم)
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 2 عدد سیب زمینی کوچک یا 1 عدد بزرگ
  • 1 قاشق چایخوری. سس Worcestershire
  • 1/2 قاشق چایخوری تکه های پیاز (یا 1/2 پیاز کوچک، خرد شده)

جهت ها

  1. سیب زمینی ها را حدود 20 دقیقه بجوشانید.
  2. سیب زمینی ها را در یک کاسه (یا با استفاده از غذاساز یا مخلوط کن) له کنید.
  3. بیسکویت خود را به پودر سوخاری تبدیل کنید: فقط آن را در غذاساز پودر کنید!
  4. در یک کاسه، همه مواد را مخلوط کنید.
  5. در یک ماهیتابه، مقداری کره (یا روغن، اما من کره را دوست دارم) روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. آنها باید حدود 6-8 دقیقه یک طرف و سپس 3-4 دقیقه دیگر در طرف دیگر بپزند.

کیک ماهی هوموس آسان

این دستور غذا از وبلاگ Peanut Diaries می آید. این وبلاگ نویس می گوید این یکی از وعده های غذایی مورد علاقه کودک 7 ماهه اش است. دستور تهیه شش تا هشت کیک.

عناصر

  • 1 قاشق غذاخوری. هوموس (خریداری از فروشگاه، خانگی یا فقط نخود)
  • 1 قاشق غذاخوری. ماهی تن
  • 1-2 قاشق چایخوری ارد
  • ریحان (یا هر گیاه دیگری که ممکن است در دست داشته باشید)
  • فلفل سیاه
  • اختیاری آب لیمو

جهت ها

  1. همه مواد را به یک کاسه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. شما نمی توانید آرد زیادی اضافه کنید، زیرا هوموس وقتی اشباع شد، آرد را متوقف می کند.
  2. مخلوط را با قاشق در یک ماهیتابه گرم شده بریزید (در صورت تمایل می توانید از یک قطره روغن استفاده کنید). باید قوام خمیر کوکی باشد.
  3. چند بار بچرخانید تا زیبا به نظر برسد.