زن در حال ریختن اسموتیدر پینترست به اشتراک بگذارید

چگونه یائسگی بر بدن تأثیر می گذارد

یائسگی یک واقعیت زندگی برای بسیاری از زنان است. زمانی اتفاق می افتد که زنان قاعدگی را متوقف می کنند. زمان قبل از یائسگی که زنان به تدریج استروژن کمتری تولید می کنند، پری یائسگی نامیده می شود. هنگامی که زنان از دوران پیش از یائسگی به یائسگی می روند، ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:

  • گرگرفتگی
  • بیخوابی
  • خشکی واژن
  • عرق شبانه
  • افزایش وزن
  • نوسانات خلقی
  • تغییرات در میل جنسی

برخی از زنان یائسگی را پشت سر می گذارند و فقط علائم جزئی را تجربه می کنند. برخی دیگر علائم شدیدی را تجربه می کنند. برخی از ویتامین ها ممکن است به کاهش علائم یائسگی و حمایت از سلامت کلی کمک کنند.

با کاهش سطح استروژن در بدن، خطر ابتلا به برخی بیماری ها افزایش می یابد. این شامل:

  • پوکی استخوان
  • بیماری قلبی
  • بی اختیاری ادرار

در اینجا پنج ویتامین وجود دارد که به کاهش علائم استروژن کم کمک می کند.

گزینه شماره 1: ویتامین A

در پینترست به اشتراک بگذارید

ویتامین A نام گروهی از ترکیبات به نام رتینوئیدها است. ویتامین A از پیش ساخته شده، همچنین به عنوان رتینول شناخته می شود، در کبد شما ذخیره می شود. بیش از حد ممکن است سمی باشد. هنگامی که محصولات حیوانی، غذاهای غنی شده یا مکمل های ویتامین A مصرف می کنید، ویتامین A از پیش ساخته شده دریافت می کنید. همچنین با خوردن میوه ها و سبزیجات سرشار از بتاکاروتن ویتامین A دریافت می کنید. بدن شما در صورت نیاز بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیل می کند.

ویتامین A برای استخوان های سالم ضروری است، با این حال، مصرف ویتامین A در دوران یائسگی بحث برانگیز است. 2002 مطالعه سطوح بالای ویتامین A از پیش ساخته شده با شکستگی لگن در زنان یائسه مرتبط است. این موضوع باعث شد برخی به این سوال بپرسند که آیا ویتامین A واقعا برای استخوان های شما مفید است یا خیر. مطالعات بعدی ترکیبی بودند، بنابراین مشخص نیست که چقدر ویتامین A از پیش ساخته شده ممکن است خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد.

ویتامین A به دست آمده از بتاکاروتن به نظر نمی رسد خطر شکستگی استخوان را افزایش دهد. ممکن است به حفظ سلامت استخوان بعد از یائسگی کمک کند. شما می توانید با خوردن میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ به دریافت ویتامین A مورد نیاز خود از بتاکاروتن کمک کنید. اگر مکمل های ویتامین A مصرف می کنید، بیش از مقدار توصیه شده روزانه 5000 IU مصرف نکنید. باید مکملی پیدا کنید که حداقل 20 درصد ویتامین A از بتاکاروتن داشته باشد.

گزینه شماره 2: ویتامین B-12

در پینترست به اشتراک بگذارید

ویتامین B-12 یک ویتامین محلول در آب است که در بسیاری از غذاها یافت می شود. لازم است برای:

  • سلامت استخوان
  • تولید DNA
  • عملکرد عصبی
  • ایجاد گلبول های قرمز

با افزایش سن، بدن شما بخشی از توانایی خود را برای جذب ویتامین B-12 از دست می دهد و خطر کمبود ویتامین B-12 افزایش می یابد. علائم کمبود ویتامین B-12 مبهم است و می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • خستگی
  • ضعف
  • یبوست
  • از دست دادن اشتها
  • بی حسی و گزگز در دست ها و پاها
  • مشکلات تعادل
  • افسردگی
  • گیجی
  • زوال عقل

در مراحل بعدی، کمبود ویتامین B-12 ممکن است باعث کم خونی شود. مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) ویتامین B-12 2.4 میکروگرم (mcg) در روز برای زنان 14 سال و بالاتر است. می توانید با مصرف مکمل ویتامین B-12 و خوردن غذاهای غنی شده به این نیاز در دوران یائسگی و بعد از آن کمک کنید.

گزینه شماره 3: ویتامین B-6

در پینترست به اشتراک بگذارید

ویتامین B-6 (پیریدوکسین) به ساخت سروتونین، یک ماده شیمیایی مسئول انتقال سیگنال های مغزی کمک می کند. با افزایش سن زنان، سطح سروتونین کاهش می یابد. نوسان سطح سروتونین ممکن است یک عامل کمک کننده در نوسانات خلقی و افسردگی رایج در یائسگی باشد.

RDA ویتامین B-6 روزانه 1.3 میلی گرم (میلی گرم) برای زنان 19 تا 50 ساله و 1.5 میلی گرم برای زنان بالای 50 سال است. مصرف مکمل ویتامین B-6 در دوران یائسگی و بعد از آن ممکن است به پیشگیری از علائم ناشی از سطوح پایین سروتونین کمک کند. از جمله از دست دادن انرژی و افسردگی.

گزینه شماره 4: ویتامین D

در پینترست به اشتراک بگذارید

بدن شما پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین D می سازد. کمبود ویتامین D ممکن است خطر شکستگی استخوان، درد استخوان و استئومالاسی (نرم شدن استخوان ها) را افزایش دهد. زنان مسن، به ویژه آنهایی که در خانه هستند یا در معرض نور خورشید نیستند، در معرض خطر کمبود ویتامین D هستند. زنان 19 تا 50 ساله باید روزانه 15 میکروگرم (600 IU) ویتامین D دریافت کنند. زنان بالای 50 سال باید 20 میکروگرم (800 IU) دریافت کنند. اگرچه انجام این کار با رژیم غذایی غنی از ویتامین D امکان پذیر است، اما بهتر است از مکمل استفاده کنید. این تضمین می کند که هر روز مقدار مناسبی را دریافت می کنید.

غذاهای حاوی ویتامین D عبارتند از:

  • ماهی چرب
  • روغن های کبد ماهی
  • جگر گاو
  • پنیر
  • زرده تخم مرغ
  • غذاهای غنی شده

گزینه شماره 5: ویتامین E

در پینترست به اشتراک بگذارید

ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که به مبارزه با رادیکال های آزاد آسیب رسان سلولی در بدن کمک می کند. ویتامین E همچنین ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کند. استرس ممکن است باعث آسیب سلولی شود و خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد:

  • افسردگی
  • بیماری قلبی
  • افزایش وزن

اینها شرایط رایج در یائسگی هستند.

تحقیقات نشان داده است که ویتامین E به کاهش استرس، کاهش استرس اکسیداتیو و ممکن است به کاهش خطر افسردگی کمک کند. برای افزایش ویتامین E در دوران یائسگی و بعد از آن، مکمل ویتامین E مصرف کنید و غذاهای غنی از ویتامین E را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. حداقل 15 میلی گرم در روز را هدف قرار دهید.

برخی از غذاهای حاوی ویتامین E عبارتند از:

  • جوانه گندم
  • بادام ها
  • فندق
  • آووکادو
  • کلم بروکلی
  • صدف
  • اسکواش
  • دانه های آفتابگردان
  • اسفناج

خطرات و هشدارها

نماد عوامل خطر

مقادیر زیاد ویتامین A ممکن است باعث مسمومیت شود. افراد مبتلا به بیماری کبد یا افرادی که الکل زیاد مصرف می کنند نباید مکمل های ویتامین A مصرف کنند. ویتامین A ممکن است باعث کاهش فشار خون شود. اگر فشار خون پایین دارید یا از داروهایی استفاده می کنید که فشار خون را کاهش می دهند، ویتامین A مصرف نکنید.

در موارد زیر از ویتامین A با احتیاط استفاده کنید:

  • داروهای ضد بارداری خوراکی مصرف کنید
  • آنتی بیوتیک های تتراسایکلین
  • داروهای ضد سرطان مصرف کنید
  • جذب چربی ضعیفی دارند
  • از داروهای رقیق کننده خون یا داروهایی که بر خونریزی یا لخته شدن اثر می گذارند استفاده کنید

ویتامین E باید با احتیاط در افراد مبتلا به:

  • بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال شناختی
  • آسیب چشم
  • مشکلات کلیوی
  • مشکلات قلبی
  • شرایط پوستی

ویتامین D، ویتامین B-6 و ویتامین B-12 ممکن است بر سطح قند خون و فشار خون تأثیر بگذارند. در صورت ابتلا به دیابت، قند خون پایین، فشار خون پایین یا اگر از داروهایی استفاده می کنید که بر قند خون و فشار خون تأثیر می گذارند، از آنها با احتیاط استفاده کنید.

ویتامین B-6 ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. در صورت داشتن اختلال خونریزی یا مصرف داروهای رقیق کننده خون با احتیاط از آن استفاده کنید.

در صورت داشتن موارد زیر از ویتامین B-12 با احتیاط استفاده کنید:

  • مشکلات قلبی
  • فشار خون بالا
  • سرطان یا سابقه سرطان
  • مشکلات پوستی
  • مشکلات گوارشی
  • پتاسیم کم
  • نقرس

بسیاری از داروهای رایج بدون نسخه و داروهای تجویزی ممکن است با ویتامین ها تداخل داشته باشند. اگر دارو مصرف می کنید، قبل از مصرف ویتامین ها، از پزشک یا داروساز خود در مورد تداخلات احتمالی بپرسید.

بررسی کنید: یائسگی در محل کار »

خط پایین

نماد مراحل بعدی

کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا انتقال یائسگی را آسان تر کنید. برای مثال، فعال ماندن، مدیریت استرس و خواب کافی همگی می توانند مفید باشند. همچنین باید از غذاهای فرآوری شده خودداری کنید. در عوض، غذاهای غنی از مواد مغذی مانند:

  • میوه ها
  • سبزیجات
  • غلات کامل
  • چربی های سالم
  • غذای دریایی
  • آجیل
  • دانه

در مورد هرگونه نگرانی یائسگی که دارید با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تصمیم بگیرید که آیا مصرف ویتامین ها برای یائسگی ممکن است برای شما مفید باشد یا خیر.

به خواندن ادامه دهید: مدیریت علائم یائسگی »