بررسی اجمالی

آیا اغلب بعد از نوشیدن قهوه احساس بیماری می کنید؟ ممکن است فکر کنید آلرژی دارید، اما به احتمال زیاد موضوع چیز دیگری است. تنها حدود 4 درصد از آمریکایی ها آلرژی غذایی دارند. بیشتر مردم احتمالاً چیزی را تجربه می کنند که حساسیت غذایی نامیده می شود، که می تواند علائم مشابهی ایجاد کند. اگر مشکوک به آلرژی یا حساسیت به قهوه هستید، باید بدانید.

علائم

علائم واکنش آلرژیک به قهوه ممکن است شدید باشد. ممکن است یک یا چند سیستم بدن شما مانند سیستم گردش خون، دستگاه گوارش یا سیستم تنفسی را تحت تاثیر قرار دهد. واکنش شما احتمالا در عرض دو ساعت پس از نوشیدن قهوه رخ می دهد و همچنین می تواند با گذشت زمان بدتر شود.

علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استفراغ
  • گرفتگی معده
  • کندوها
  • خس خس سینه یا تنگی نفس
  • مشکل در بلع
  • غش یا سرگیجه
  • پوست رنگ پریده یا آبی
  • سرفه
  • نبض ضعیف

در صورت مشاهده هر یک از این علائم فوراً به پزشک مراجعه کنید، به خصوص اگر همزمان بیش از یکی از این علائم را داشتید. در موارد نادر، ممکن است آنافیلاکسی را تجربه کنید. این وضعیت تهدید کننده زندگی می تواند به یکباره بر تنفس، ضربان قلب و فشار خون شما تأثیر بگذارد.

حساسیت به قهوه ممکن است باعث ایجاد احساس ناخوشایندی در شما شود، اما معمولاً هیچ خطری برای سلامت کلی شما ندارد. به عنوان مثال، قهوه می تواند سوزش سر دل و علائم رفلاکس اسید را بدتر کند. کافئین ممکن است اسفنکتر تحتانی مری شما را شل کند و به اسید اجازه دهد مری شما را تحریک کند.

همچنین در صورت نوشیدن بیش از حد قهوه ممکن است علائم ناخوشایندی داشته باشید.

این شامل:

  • بیخوابی
  • عصبی بودن
  • تحریک پذیری
  • ناراحتی معده
  • افزایش ضربان قلب
  • لرزش عضلات

علل

اکثر افرادی که بعد از نوشیدن قهوه احساس بیماری می کنند ممکن است به کافئین حساس باشند. پزشکان به بزرگسالان توصیه می کنند مصرف کافئین را به 400 میلی گرم در روز یا کمتر محدود کنند. این مقدار کافئین در حدود چهار فنجان هشت اونس قهوه است. بیش از 500 تا 600 میلی گرم ممکن است باعث ایجاد احساس عصبانیت یا عوارض جانبی دیگری شود. افرادی که به طور معمول زیاد کافئین نمی نوشند، حتی ممکن است پس از نوشیدن تنها یک فنجان، علائمی را احساس کنند.

اگر کافئین به تنهایی باعث ایجاد احساس بیماری در شما نمی شود، ممکن است از سایر مواد موجود در نوشیدنی خود واکنش نشان دهید. بیش از 90 درصد از افرادی که آلرژی غذایی دارند به یکی از غذاهای زیر واکنش نشان می دهند:

  • تخم مرغ
  • بادام زمینی
  • آجیل درختی
  • شیر
  • ماهی
  • صدف
  • گندم
  • سویا

شیر یا خامه ای که استفاده می کنید ممکن است باعث علائم شما شود. اگر یک نوشیدنی قهوه با طعم شربت می نوشید، یکی از مواد موجود در شربت نیز می تواند باعث علائم شما شود. هنگامی که شک دارید، بهتر است بپرسید چه چیز دیگری به جز دانه های قهوه ممکن است در داخل دم کرده شما وجود داشته باشد.

وقوع

آلرژی به کافئین بسیار نادر است. واکنش‌های آلرژیک در میان کارگران قهوه دیده شده است، اما به نظر می‌رسد این واکنش‌ها در واکنش به گرد و غبار دانه‌های سبز قهوه است، برخلاف مصرف نوشیدنی قهوه.

در یک بزرگتر مطالعهدانشمندان توضیح می دهند که گزارش های بسیار کمی از حساسیت افراد به قهوه وجود دارد. یک مرد در عرض 30 دقیقه پس از نوشیدن قهوه از 9 سالگی علائم آنافیلاکسی را داشت. وقتی او را معاینه کردند، آزمایش خونش در پاسخ به قهوه کافئین دار و کولای کافئین دار مثبت بود. این ممکن است نشان دهد که او به کافئین موجود در قهوه نسبت به خود قهوه حساسیت دارد.

در غیر این صورت، اطلاعات زیادی در مورد اینکه چند نفر ممکن است به قهوه یا کافئین آلرژی یا حساسیت داشته باشند، وجود ندارد. یک کوچک مطالعه نشان می دهد که مردان نسبت به زنان بیشتر به کافئین حساس هستند.

غذاهایی که باید اجتناب کرد

برچسب غذاهای مورد علاقه خود را به دقت بررسی کنید. کافئین ممکن است در سایر غذاها و نوشیدنی ها مانند:

  • چای سیاه و سبز
  • جوش شیرین
  • پودر کاکائو و شکلات
  • نوشیدنی های انرژی زا

نوع قهوه ای که انتخاب می کنید نیز ممکن است بر واکنش شما به نوشیدنی تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، یک وعده 8 اونس قهوه حاوی حدود 94.8 میلی گرم کافئین است. از طرف دیگر، یک وعده اسپرسو یک اونس 63.6 میلی گرم کافئین دارد. اگر دو شات اسپرسو را انتخاب کنید، در مدت زمان بسیار کوتاهی بیش از 127 میلی گرم مصرف خواهید کرد. قهوه برشته تیره تر اغلب کافئین کمتری نسبت به برشته های روشن دارد. هر چه دانه ها بیشتر برشته شوند، سطح کافئین آن بیشتر می شود.

در غیر این صورت، اگر می دانید به غذاهای خاصی حساسیت یا آلرژی دارید، از باریستای خود بپرسید که دقیقاً چه چیزی در آن نوشیدنی ترکیبی فانتزی وجود دارد. ممکن است بهتر باشد قهوه سیاه مصرف کنید و از آلرژن های احتمالی موجود در شربت ها، شیرها و سایر افزودنی ها اجتناب کنید.

به دنبال کمک

اگر فکر می کنید به کافئین حساسیت دارید، سعی کنید کمتر قهوه بنوشید یا آن را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید. اگر علائم شما بهبود نیافت یا اگر علائم شما بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است چیز دیگری در رژیم غذایی شما یا وضعیت پزشکی دیگری وجود داشته باشد که نیاز به توجه داشته باشد.

افرادی که با رفلاکس اسید سر و کار دارند نیز می توانند قهوه را آزمایش کنند تا ببینند چگونه بر آنها تأثیر می گذارد. ممکن است در برخی افراد باعث رفلاکس بیشتر شود. یکی مطالعه نشان می دهد که قهوه های روست روشن ممکن است علائم رفلاکس اسید را بیشتر از قهوه های تیره تر تشدید کنند. به این دلیل که کباب‌های تیره‌تر حاوی ماده‌ای هستند که ممکن است معده را از تولید اسید اضافی مسدود کند. اگر مطمئن نیستید که قهوه باعث رفلاکس شما می شود یا خیر، از پزشک خود بپرسید.

بیشتر بدانید: قهوه در مقابل چای برای GERD »

اگر به قهوه حساسیت دارید، علائم واکنش معمولاً در عرض دو ساعت پس از تماس با ماده حساسیت زا ظاهر می شود. شدت واکنش شما ممکن است بسته به مواجهه شما متفاوت باشد، بنابراین مهم است که عوارض جانبی را جدی بگیرید.

علائم آنافیلاکسی از احساس غریبگی تا کهیر تا ایست قلبی متغیر است. علائم ممکن است به سرعت پیشرفت کنند، بنابراین به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشید. اگر آلرژی های غذایی دیگری دارید، از پزشک خود در مورد قلم اپی نفرین سوال کنید که در مواقع اضطراری می تواند به شما کمک کند.

چشم انداز

اطلاعات کمی در مورد حساسیت به قهوه بو داده وجود دارد. اگر علائمی مانند تحریک پذیری یا ناراحتی معده دارید، ممکن است فقط به قهوه یا کافئین حساسیت داشته باشید. ممکن است بخواهید از غذاهای حاوی کافئین اجتناب کنید یا آنها را محدود کنید.

جایگزین های قهوه

گزینه دیگر این است که نوشیدن جایگزین قهوه را به عنوان بخشی از مراسم صبحگاهی خود امتحان کنید. در اینجا چند نوشیدنی گرم دیگر وجود دارد که ممکن است بخواهید امتحان کنید:

  • دمنوش های گیاهی در طعم های مختلف موجود است. آنها بدون کافئین گرم و رضایت بخش هستند.
  • رویبوس نوع دیگری از چای بدون کافئین است که طعمی پررنگ‌تر دارد.
  • چای بو داده ذرت، جو یا برنج طعمی خاکی و قوی بدون کافئین دارند.
  • قهوه سفید یک نوشیدنی لبنانی است که با قطره ای از آب شکوفه پرتقال مخلوط شده در یک فنجان آب جوش درست می شود.
  • تونیک لیمو عسل زنجبیل مخصوصاً در هنگام سرماخوردگی عالی است. آب داغ، ریشه زنجبیل خرد شده، آب لیموی تازه و عسل را با هم ترکیب کنید.

قهوه بدون کافئین گزینه دیگری است، اگرچه این قهوه ها همچنان حاوی پنج یا کمتر میلی گرم کافئین در هر فنجان هستند. شاید شنیده باشید که در فرآیند کافئین زدایی از حلال های قوی و سرطان زا استفاده می شود. فرآیندهای امروزی معمولاً ایمن هستند.