بررسی اجمالی

شکلات در بسیاری از دسرهای محبوب و حتی در برخی غذاهای خوش طعم یافت می شود. اگرچه بسیاری از مردم به شکلات به عنوان یک خوراکی شیرین نگاه می کنند، اما عده ای نیز به شکلات یا یکی از مواد تشکیل دهنده غذای شکلاتی حساسیت یا آلرژی دارند.

آیا فکر می کنید ممکن است با شکلات مشکل داشته باشید؟ در اینجا نحوه تشخیص اینکه آیا غذاهای مبتنی بر کاکائو یا شکلات باید در لیست «عدم خوردن» شما باشد، آمده است.

علائم

آلرژی به شکلات و حساسیت به شکلات یکسان نیستند.

اگر به شکلات حساسیت دارید و آن را می خورید، سیستم ایمنی بدن شما مواد شیمیایی مانند هیستامین را وارد جریان خون می کند. این مواد شیمیایی می توانند روی شما تأثیر بگذارند:

  • چشم ها
  • بینی
  • گلو
  • ریه ها
  • پوست
  • دستگاه گوارش

اگر به شکلات آلرژی دارید، ممکن است برخی از علائم زیر را بعد از خوردن آن یا حتی تماس مستقیم با آن داشته باشید:

  • کندوها
  • تنگی نفس
  • گرفتگی معده
  • تورم لب ها، زبان یا گلو
  • استفراغ
  • خس خس سینه

این علائم بخشی از یک واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی است. اگر فورا آن را درمان نکنید، این وضعیت می تواند تهدید کننده زندگی باشد. آلرژی هایی که ممکن است منجر به آنافیلاکسی شوند با سطوح بالای آنتی بادی های ایمونوگلوبولین E (IgE) تشخیص داده می شوند.

حساسیت یا عدم تحمل شکلات با آلرژی متفاوت است زیرا شامل آنتی بادی های IgE نمی شود. با این حال، سایر بخش‌های سیستم ایمنی ممکن است همچنان درگیر باشند. و بیشتر اوقات تهدید کننده زندگی نیست.

اگر به خود کاکائو یا مواد دیگری مانند اسید آمینه تیرامین حساسیت دارید، ممکن است بتوانید بدون هیچ مشکلی مقدار کمی شکلات بخورید. اما در مقادیر بیشتر، شکلات می تواند واکنشی را در دستگاه گوارش یا هر جای دیگر بدن شما ایجاد کند.

افرادی که به شکلات حساس هستند ممکن است علائم زیر را داشته باشند:

  • آکنه
  • نفخ یا گاز
  • یبوست
  • سردرد یا میگرن
  • بثورات پوستی یا درماتیت تماسی
  • ناراحتی معده

کافئین موجود در شکلات می تواند مجموعه ای از علائم خود را ایجاد کند که عبارتند از:

  • لرزش
  • مشکل خواب
  • ضربان قلب سریع یا ناهموار
  • فشار خون بالا
  • سردرد
  • سرگیجه

علل

اگر به شکلات یا منبع آن که کاکائو است حساسیت داشته باشید، احتمال بیشتری دارد که نسبت به شکلات واکنش نشان دهید. اما ترکیبات موجود در غذاهای مبتنی بر شکلات، مانند شیر، گندم و آجیل نیز می توانند واکنش نشان دهند.

افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک گاهی به شکلات، به ویژه شکلات شیری واکنش نشان می دهند. یک نظریه این است که این واکنش ناشی از واکنش متقابل است.

در افراد مبتلا به سلیاک، بدن به گلوتن واکنش نشان می دهد. گلوتن پروتئینی است که در گندم، چاودار و جو یافت می شود. و شکلات حاوی پروتئینی است که ساختار مشابهی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن گاهی آن را با گلوتن اشتباه می گیرد.

سیستم ایمنی در پاسخ به گلوتن آنتی بادی تولید می کند. این آنتی بادی ها علائمی مانند:

  • نفخ
  • درد شکم
  • اسهال
  • استفراغ

عوامل خطر

برخی افراد به خود شکلات واکنش نشان می دهند. به عنوان مثال، شکلات حاوی کافئین است که محرکی است که به عنوان یک دارو در نظر گرفته می شود. این می تواند باعث لرزش، سردرد و سایر علائم در افرادی شود که به آن حساس هستند.

سایر افراد نسبت به مواد غذایی حاوی شکلات حساسیت یا حساسیت دارند، مانند:

  • آجیل، مانند فندق، بادام زمینی یا بادام
  • گندم
  • شیر
  • قند

شاید واضح به نظر نرسد، اما شکلات می تواند برای افرادی که به نیکل حساسیت دارند نیز مشکل ساز باشد. حدود 15 درصد از جمعیت به نیکل حساسیت دارند. شکلات تیره و شیری، پودر کاکائو و بسیاری از آجیل های موجود در شکلات تخته ای سرشار از این فلز هستند. شکلات همچنین اغلب به فلزات سنگین سرب و کادمیوم آلوده است.

غذاهایی که باید اجتناب کرد

اگر به شکلات یا مواد تشکیل دهنده محصولات شکلاتی مانند آجیل یا شیر حساسیت یا حساسیت دارید، بدانید که چه چیزی در غذای شما وجود دارد. در رستوران ها بخواهید که وعده های غذایی و دسرهای خود را بدون شکلات آماده کنید. و هنگامی که به سوپرمارکت می روید، برچسب بسته ها را بخوانید تا مطمئن شوید محصولاتی که خریداری می کنید حاوی شکلات یا کاکائو نیستند.

همراه با آب نبات و دسرهای دیگر، شکلات می تواند در جاهایی پنهان شود که ممکن است انتظار نداشته باشید. کاکائو برای تهیه برخی نوشیدنی های غیر الکلی، قهوه های طعم دار و نوشیدنی های الکلی مانند براندی استفاده می شود. می توانید آن را در برخی از مرباها و مارمالادها نیز پیدا کنید. و، این ماده ای در سس مکزیکی خوش طعم، مول است. حتی برخی از داروها، از جمله ملین ها، ممکن است حاوی کاکائو باشند.

جایگزین های غذایی

افرادی که به شکلات حساس هستند ممکن است بخواهند خرنوب را امتحان کنند. این حبوبات از نظر رنگ و طعم مانند شکلاتی است. و می تواند تقریباً در هر دستور غذایی، از شکلات تخته ای گرفته تا کلوچه، جایگزین شکلات شود. خرنوب همچنین دارای فیبر بالا، چربی کم و بدون قند و کافئین است، بنابراین می تواند جایگزین دسر سالم تری باشد.

اگر به شیر موجود در شکلات حساس هستید، از شکلات تلخ استفاده کنید. شکلات تلخ معمولاً شیر را به عنوان یک ماده تشکیل نمی دهد. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به شیر واکنش هایی را پس از خوردن آن گزارش کرده اند. و هنگامی که FDA در مورد تخته های شکلات تلخ بررسی کرد، متوجه شد که از هر 100 تخته ای که آزمایش کردند، 51 قطعه حاوی شیری بود که در برچسب ذکر نشده بود.

اگر آلرژی شدید به آجیل یا شیر دارید، ممکن است بخواهید از هر نوع شکلاتی که حاوی آجیل یا لبنیات نیست خودداری کنید.

به دنبال کمک

اگر شک دارید که ممکن است به شکلات آلرژی یا حساسیت داشته باشید، به متخصص آلرژی مراجعه کنید. آزمایش‌های پوستی، آزمایش خون یا رژیم‌های غذایی حذفی می‌توانند مشخص کنند که آیا شکلات باعث واکنش شما می‌شود یا خیر. بسته به شدت پاسخ شما به شکلات، پزشک ممکن است به شما بگوید از مصرف آن اجتناب کنید. یا ممکن است فقط لازم باشد شکلات را در رژیم غذایی خود محدود کنید.

اگر آلرژی شدید دارید، هر جا که می روید یک تزریق کننده خودکار اپی نفرین همراه داشته باشید. این دستگاه دوز هورمون اپی نفرین را برای متوقف کردن واکنش ارائه می دهد. تزریق باید علائمی مانند تنگی نفس و تورم صورت را تسکین دهد.

چشم انداز

آلرژی به شکلات نادر است. اگر هنگام خوردن شکلات واکنش نشان می دهید، ممکن است به چیز دیگری واکنش نشان دهید. همچنین ممکن است به جای آلرژی، حساسیت داشته باشید.

در مورد علائم خود با پزشک خود صحبت کنید. اگر همچنان هنگام خوردن شکلات احساس ناراحتی می کنید، جایگزین های آن را بررسی کنید.

بسیاری از کودکان با افزایش سن، حساسیت به غذاهایی مانند شیر و تخم مرغ را افزایش می دهند. اما اگر به عنوان یک بزرگسال تشخیص داده شده باشد که حساسیت دارید، بعید است.