مسمومیت غذایی به چه معناست؟

اگر مسمومیت غذایی دارید، ممکن است از خود بپرسید که چه زمانی احساس بهتری خواهید داشت. اما تنها یک پاسخ وجود ندارد زیرا انواع مختلفی از مسمومیت های غذایی وجود دارد.

طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، 1 در 6 آمریکایی ها هر ساله با مسمومیت غذایی بیمار می شوند. نوزادان، کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های مزمن یا سیستم ایمنی ضعیف در معرض بیشترین خطر هستند.

به خواندن ادامه دهید تا بیشتر بدانید مسمومیت غذایی چقدر طول می کشد، چه علائمی دارد و چه زمانی باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

مسمومیت غذایی چقدر طول می کشد؟

بیشتر از 250 نوع از مسمومیت غذایی اگرچه علائم ممکن است مشابه باشند، مدت زمان بهبودی بسته به موارد زیر متفاوت است:

  • چه ماده ای باعث آلودگی شده است
  • چقدر از آن را خوردی
  • شدت علائم شما

در بیشتر موارد، افراد بدون نیاز به مراقبت پزشکی ظرف یک یا دو روز بهبود می یابند.

چه چیزی باعث مسمومیت غذایی می شود؟

مسمومیت غذایی ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که چیزی بخورید یا بنوشید که به یکی از موارد زیر آلوده شده باشد:

  • باکتری ها
  • ویروس ها
  • انگل ها
  • مواد شیمیایی
  • فلزات

در بیشتر مواقع مسمومیت غذایی یک بیماری معده و روده است. اما می تواند سایر اندام ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

اینها شایع ترین علل مسمومیت غذایی در ایالات متحده همراه با غذاهای مرتبط با آنها هستند:

علت بیماری غذاهای مرتبط
سالمونلا گوشت و مرغ خام و نیم پز، تخم مرغ، لبنیات غیر پاستوریزه، میوه خام و سبزیجات خام
E. coli گوشت گاو خام و نیم پز، شیر یا آب میوه غیر پاستوریزه، سبزیجات خام و آب آلوده
لیستریا محصولات خام، لبنیات غیر پاستوریزه، گوشت فرآوری شده و مرغ
نورویروس محصولات خام و صدف
کمپیلوباکتر لبنیات غیر پاستوریزه، گوشت و مرغ خام و نیم پز و آب آلوده
کلستریدیوم پرفرنجنس گوشت گاو، مرغ، سوپ، غذای از قبل پخته شده و غذای خشک شده

علائم چیست؟

فاصله زمانی بین مصرف غذای آلوده تا اولین تجربه علائم می‌تواند در هر نقطه‌ای از پایین باشد یک ساعت تا سه هفته. این بستگی به علت آلودگی دارد.

به عنوان مثال، علائم عفونت باکتریایی مرتبط با گوشت خوک نیم پز (یرسینیوز)، می تواند بین چهار تا هفت روز بعد از خوردن غذای آلوده

اما به طور متوسط ​​علائم مسمومیت غذایی در عرض دو تا شش ساعت پس از مصرف غذای آلوده شروع می شود.

علائم مسمومیت غذایی بسته به نوع آلودگی متفاوت است. اکثر مردم ترکیبی از موارد زیر را تجربه می کنند:

  • اسهال آبکی
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد شکم
  • سردرد
  • تب

علائمی که کمتر رخ می دهند عبارتند از:

  • کم آبی بدن
  • اسهال حاوی خون یا مخاط
  • دردهای عضلانی
  • خارش
  • بثورات پوستی
  • تاری دید
  • دوبینی

بررسی کنید: آیا این یک حشره معده است یا مسمومیت غذایی؟ نکاتی برای شناسایی »

در صورت مسمومیت غذایی چه باید کرد؟

اگر استفراغ یا اسهال دارید، مهم ترین نگرانی کم آبی بدن است. اما ممکن است بخواهید برای چند ساعت از خوردن غذا و مایعات خودداری کنید. به محض اینکه توانستید، شروع به نوشیدن جرعه های کوچک آب یا مکیدن تکه های یخ کنید.

علاوه بر آب، ممکن است بخواهید یک محلول آبرسانی مجدد نیز بنوشید. این محلول‌ها به جایگزینی الکترولیت‌ها، که مواد معدنی موجود در مایع بدن شما هستند که الکتریسیته را هدایت می‌کنند، کمک می‌کنند. آنها برای عملکرد بدن شما ضروری هستند.

محلول های آبرسانی به ویژه برای موارد زیر مفید هستند:

  • فرزندان
  • بزرگسالان مسن تر
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند
  • افرادی که یک بیماری مزمن دارند

هنگامی که می توانید غذای جامد بخورید، با مقادیر کمی از غذاهای ملایم شروع کنید که عبارتند از:

  • کراکرها
  • برنج
  • نان تست
  • غلات
  • موز

باید اجتناب کنی:

  • نوشیدنی های گازدار
  • کافئین
  • محصولات لبنی
  • غذای چرب
  • غذای بیش از حد شیرین
  • الکل

و مطمئن شوید که آن را آسان بگیرید و تا زمانی که علائم شما فروکش کند، استراحت کافی داشته باشید.

زمانی که باید به پزشک مراجعه کنید

در صورت مشاهده اولین علائم، باید با پزشک خود تماس بگیرید:

  • بالای 60 سال سن دارند
  • یک نوزاد یا کودک نوپا هستند
  • باردار هستند
  • سیستم ایمنی ضعیفی دارند
  • یک بیماری مزمن مانند دیابت یا بیماری کلیوی دارید

اگر داروهای ادرارآور مصرف می کنید و دچار مسمومیت غذایی می شوید، با پزشک خود تماس بگیرید و بپرسید که آیا قطع مصرف آنها بی خطر است یا خیر.

به طور کلی، در صورت داشتن هر یک از علائم زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

  • اسهال طولانی تر از دو روز یا 24 ساعت در نوزاد یا کودک
  • علائم کم آبی بدن، از جمله تشنگی شدید، خشکی دهان، کاهش ادرار، سبکی سر، یا ضعف
  • مدفوع خونی، سیاه یا پر از چرک
  • استفراغ خونی
  • تب 101.5 فارنهایت (38.6 درجه سانتیگراد) یا بالاتر در بزرگسالان، 100.4 فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) برای کودکان
  • تاری دید
  • سوزن سوزن شدن در آغوشت
  • ضعف عضلانی

چگونه از مسمومیت غذایی پیشگیری کنیم

با رعایت اصول ایمنی غذایی می توانید از مسمومیت غذایی در خانه خود جلوگیری کنید:

تمیز

  • دست های خود را با آب گرم و صابون حداقل 20 ثانیه قبل و بعد از دست زدن به غذا بشویید.
  • دست های خود را بعد از دست زدن به گوشت خام، استفاده از توالت یا قرار گرفتن در کنار افرادی که بیمار هستند بشویید.
  • تخته های برش، ظروف غذاخوری، ظروف نقره و پیشخوان را با آب گرم و صابون بشویید.
  • میوه ها و سبزیجات را بشویید، حتی اگر می خواهید پوست آنها را بگیرید.

جداگانه، مجزا

  • گوشت، مرغ و ماهی نپخته هرگز نباید در بشقاب غذای دیگر مشترک باشند.
  • از تخته های برش و چاقوهای جداگانه برای گوشت، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغ استفاده کنید.
  • بعد از خواباندن گوشت یا مرغ، ماریناد باقیمانده را بدون قبل از جوشاندن استفاده نکنید.

پختن

  • باکتری ها بین دمای 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) و 140 درجه فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) به سرعت تکثیر می شوند. به همین دلیل است که می خواهید غذا را بالاتر یا کمتر از آن محدوده دمایی نگه دارید.
  • هنگام پخت و پز از دماسنج گوشت استفاده کنید. گوشت، ماهی و مرغ باید حداقل تا حداقل دمای توصیه شده پخته شوند FDA.

خنک

  • ظرف دو ساعت غذای فاسد شدنی را در یخچال یا فریز کنید.
  • مواد غذایی منجمد باید در یخچال، مایکروویو یا زیر آب سرد ذوب شوند.

به خواندن ادامه دهید: اگر در دوران بارداری دچار مسمومیت غذایی شدید چه باید کرد »